Ritka kincs

2022.09.01. 14:30

Káprázatos rózsaszín gyémántot árvereznek el

Káprázatos rózsaszín gyémántot árvereznek el október 5-én Hongkongban a Sotheby's aukcióján. Szakértők szerint a drágakő akár több mint 21 millió dollárért (8,4 milliárd forint) is elkelhet.

A világ legtisztább gyémántjai közé tartozó Williamson Pink Star 11,15 karátos, párnaalakú drágakő

Forrás: Sotheby's/Facebook

Az aukciósház közleménye szerint a világ legtisztább gyémántjai közé tartozó Williamson Pink Star 11,15 karátos, párnaalakú drágakő.

Elnevezésével két másik rózsaszín gyémánt előtt tisztelegnek: az egyik az 59,60 karátos, ovális, vegyes csiszolású CTF Pink Star, amely 71,2 millió dolláros (mai árfolyamon: 28,5 milliárd forint) rekordáron kelt el 2017-ben. A másik a 23,60 karátos Williamson-gyémánt, amelyet John Thorburn Williamson kanadai geológus adott nászajándékba II. Erzsébet királynőnek. A uralkodó a drágakövet - amelyet a geológus tanzániai bányájában fedeztek fel - egy Cartier-brossban viseli. A Williamson Pink Star szintén ebből a bányából származik.

Kristian Spofforth, a Sotheby's szakértője szerint 

a rózsaszín gyémántok igen ritkán fordulnak elő a természetben.

 Éppen ezért a csúcsminőségű színes kövek nagyon keresettek a szupergazdagok körében és jónéhány ajánlatot várnak a drágakőre.

A hongkongi aukciót megelőzően Dubajban, Szingapúrban és Tajpejben is kiállítják a Williamson Pink Start.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!