Nemcsak az istenek lakhelye

2022.09.16. 19:00

Több ezer tőből álló kannabisz-ültetvényt találtak az Olümposzon

Hónapokon át tartó nyomozás után egy legalább négyezer tőből álló kannabisz-ültetvényre találtak rá a rendőrök az Olümposzon - jelentette az ERT görög állami televízió.

Görögország mellett Albánia Európa legnagyobb marihuánatermelője

Forrás: Shutterstock

A Görögország legmagasabb hegyének oldalán elterülő ültetvény ügyében két embert őrizetbe vettek. Rövid időn belül ez a második eredményes nyomozásuk a kannabisz után kutató görög rendőröknek. 

Görögország középkeleti részén, Vólosz kikötővárosához közel találtak rá egy 2400 tőből álló ültetvényre. A rendőrség a felszámolt ültetvénynek - csakúgy, mint az olümposzinak - 14 és 20 millió euró (5,6-8 milliárd forint) közé teszi az értékét.

Görögország mellett Albánia Európa legnagyobb marihuánatermelője: a kannabisznak sok vízre van szüksége, és mindkét ország bőségesen rendelkezik olyan területekkel, amelyeket könnyedén lehet öntözni.

Sunset,Cannabis,Field.,Marijuana,Plants.
Az Olümposzon minden adva volt az ültetvény számára, kivéve az engedélyt
Forrás: Shutterstock

A hegyek oldalában azért terem meg könnyebben a növény, mert a hegyoldalakon számos forrás csörgedezik, amelyek természetes vízzel látják el az ültetvényeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!