Trump és Kim

2019.03.07. 06:22

A csúcstalálkozót dicsőítő „dokumentumfilmet” vetített az észak-koreai tévé

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető hanoi látogatását és a Donald Trump amerikai elnökkel tartott csúcstalálkozót dicsőítő „dokumentumfilmet” mutatott be szerdán az észak-koreai állami televízió.

Hanoi, 2019. február 28. Kim Dzsong Un észak-koreai vezetõ (b) és Donald Trump amerikai elnök sétál a hanoi Metropole szálloda kertjében 2019. február 28-án, kétnapos csúcstalálkozójuk második napján. Trump kijelentette, hogy nem jutott megállapodásra az észak-koreai vezetõvel sem a nukleáris leszerelésrõl, sem a Phenjan elleni szankciók kérdésérõl. Balról Mike Pompeo amerikai külügyminiszter. MTI/AP/Evan Vucci

Forrás: MTI / AP

Fotó: Evan Vucci

A filmben Kim kedélyesen sétálgat Trumppal a hanoi szállodában, ahol a február végi csúcstalálkozót tartották, és Kim fekete limuzinja is látható, amint Hanoi utcáin halad, zászlót lengető helyiektől övezve.

A riportban azt idézték Kim Dzsong Untól, hogy Észak-Koreának és az Egyesült Államoknak véget kell vetnie a több évtizedes szembenállásnak és ellenségeskedésnek.

Motoros rendőrök kísérik Kim Dzsong Un észak-koreai vezető gépjárműkonvoját 2019. március 1-jén Hanoiban
Fotó: Gemunu Amarasinghe / MTI / AP

A film arról nem számolt be, hogy Trump és Kim csúcstalálkozója a tervezettnél korábban és megállapodás nélkül ért véget.

Hogy milyen egy ilyen propagandától túlfűtött tudósításnak a hangulata, abba ez a korábbi videó segíthet belekóstolni:

Borítókép: Kim Dzsong Un észak-koreai vezető (b) és Donald Trump amerikai elnök sétál a hanoi Metropole szálloda kertjében 2019. február 28-án

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!