Összhangban a természettel

2021.09.22. 13:55

Bármilyen étrendet tart, az Öko Zsibongón biztosan talál kedvére valót

Az interaktív rendezvényre a szervezők a környezettudatos életmód elkötelezettjeit várják.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ökológiailag tiszta alapanyagokat, növényeket, glutén-, laktóz- és cukormentes élelmiszereket, valamint interaktív programokat kínál az érdeklődőknek szeptember 26-án a Füvészkertben az Öko Zsibongó.

A második alkalommal megrendezett eseményen kifejezetten a környezetvédelmen, a faültetésen, az energiatakarékosságon és a szelektív hulladékgyűjtésen lesz a hangsúly. Ehhez kapcsolódóan a 250 éves Füvészkertbe érkezők benézhetnek egy fa belsejébe is, anélkül, hogy bántanák azt.

Olyan dolgokat ismerhetünk így meg, amiknek a létezéséről eddig nem is tudtunk – fogalmazott Kovács Magdolna, a program ötletgazdája.

A szervezők kiemelt figyelmet fordítanak az edukációra is. A tanulni vágyó látogatók így az Öko Iskola, a Környezettudatos háztartás, a Mit rejt a kert?, az Éltető víz, az Anyatuning, az Apamegőrző, a Bátorságpróba Csilivel és az Örömtánc elnevezésű programokon bővíthetik ismereteiket.

A tudatosságra hívjuk fel a figyelmet, ezt képviselik azok a termelők is, akik jelen lesznek az eseményen – tette hozzá az ötletgazda.

A szervezők azt is szem előtt tartják, hogy egy rendkívül nehéz, lelkileg megterhelő időszakon vagyunk túl. A bizonytalanság pedig továbbra is fennáll. A programokat ezért úgy állították össze, hogy azok számára is hasznosak legyenek, akik lelkileg nehezen dolgozták fel a járvány időszakát. Az Apamegőrző pontokon ugyanis olyan szakemberek nyújtanak segítséget, akik nemcsak a testtel, hanem a lélekkel is törődnek.

A mentális nehézségeket éppen annyira komolyan kell venni, mint a testi bajokat.

Az eseményre szeptember 26-án, 9 órától várják a látogatókat. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bővebb információt a jövőbeli látogatók és kiállítók a rendezvény honlapján olvashatnak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!