tigrisek és emberek

2018.11.05. 10:44

Brutális módon végeztek egy tigrissel Indiában

Traktorral tapostak halálra falusiak az észak-indiai Uttar Prades államban egy tigrist, amely megölt egy földjén dolgozó férfit.

Indian visitors pose for a photograph in front of a picture of a tiger displayed on the last day of the 'Bharat Parav' festival at the India Gate lawns in New Delhi on August 18, 2016. - The Bharat Parv festival, organised as a part of celebrations of Independence Day, runs from 12 - 18 August in New Delhi. (Photo by SAJJAD HUSSAIN / AFP)

Fotó: AFP

A helyi erdészeti hatóságok közlése szerint a falusiak körbevették a nőstény állatot, és amikor az megpróbált kitörni, egy traktorral eltaposták.

Az eset vasárnap este történt a Dudhva Tigrisrezervátumban, az állam székhelyétől, Lakhnautól 250 kilométerre délkeletre.

A falusiak szerint a megölt tigris tíz nappal korábban megsebesített egy fiatalt is.

India nemzeti állatának elpusztítása védett területen bűncselekménynek számít, ezért a hatóságok feljelentést tettek az ügyben.

Mahárástra államban

pénteken egy nagyszabású hajtóvadászat után végeztek egy Avni néven emlegetett nőstény tigrissel, amelyet 13 ember haláláért tettek felelőssé.

A helyi erdészet 200 embere kamerákkal, drónokkal, kutyákkal és sárkányrepülővel három hónapja vadászott a hatéves nőstényre, amely a Ralegaon-erdő közelében ölt állítólag embereket 2016 júniusa óta.

A legfelsőbb bíróság szeptemberben engedélyezte az állat kilövését annak ellenére, hogy két kölyköt nevelt. Elejtése megosztotta a közvéleményt, az állatvédők szerint elég lett volna befogni, a magukat fenyegetve érző falusiak viszont örömünnepet ültek a tigris megölésének hírére.

Borítókép: AFP / Sajjad Hussain

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!