születésnap

2019.10.08. 06:44

Csíkosan és pöttyösen jött a világra Melitta

A debreceni állatkertben az Európai Fajtamentő Program (EAZA EEP) keretén belül 2011 óta élnek dél-amerikai tapírok.

Molnár Péter

Forrás: Molnár Péter

Örömteli hírt közölt a debreceni állatkert: a park dél-amerikai tapír szülőpárja, Lunda és Samu ismét újszülött tapírbébivel ajándékozta meg a látogatókat – írja a haon.hu.

Melitta, a körülbelül 10 kilogrammal világra jött kis tapírlány 13 hónap vemhességi idő után, szeptember közepén látta meg a napvilágot – olvasható az állatkert közleményében. A most bemutatott csíkos, pöttyös mintázattal rendelkező csöppség egészséges, jó étvágyú és tapasztalt anyja óvó gondoskodását élvezi. Búvójában, a Dél-Amerika kifutósoron az állatkert látogatói már meg is tekinthetik.

A Dél-Amerika esőerdeiben őshonos közönséges tapír (Tapirus terrestris) egyedszáma élőhelyük drasztikus zsugorodása miatt sajnos erősen lecsökkent, így a faj jelenleg„sebezhető” besorolással szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajokat tartalmazó vörös listáján.

A debreceni állatkertben az Európai Fajtamentő Program (EAZA EEP) keretén belül 2011 óta élnek dél-amerikai tapírok. Az ország legsikeresebb tapír szülőpárja eddig már három kis tapírt nevelt fel, így Debrecenben található a legnagyobb állomány Magyarországon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!