Pokoli kirándulás

2019.09.18. 12:21

Csodával határos módon maradt életben a túrázó

Két napon át vonszolta magát a földön egy balesetet szenvedett túrázó az északkelet-ausztráliai vadonban, mielőtt a mentőcsapatok kedd délután rátaláltak.

Neil Parker ausztrál túrázó nyilatkozik a sajtó képviselőinek a brisbane-i Princess Alexandra kórházban 2019. szeptember 18-án.

Forrás: MTI/EPA/AAP

Fotó: Albert Perez

Az 54 éves Neil Parker a Brisbane-től 32 kilométerre nyugatra lévő Mount Nebo hegyen túrázott egyedül, amikor lezuhant egy hat méter magas vízesés tetejéről és eltörte a lábát, valamint a csuklóját.

„Rögtön arra gondoltam, hogy óriási bajban vagyok, mivel senki nem tudja, hogy merre járok” – mondta el szerdán az ausztrál férfi az újságíróknak a kórházi ágyából.

A tapasztalt túrázó először megpróbált a telefonján segítséget hívni, ám a készülék megsérült a zuhanáskor. Ezután elhatározta, hogy elvonszolja magát egy nagyjából 3 kilométerrel arrébb fekvő területre, amelyről úgy vélte, hogy a kereső- és mentőcsapatok ott nagyobb eséllyel rátalálnak.

Parker szerint a nála lévő fájdalomcsillapítók és fehérjeszeletek segítettek neki átvészelni a fájdalmas és erőt próbáló két napot.

„Nagyjából egy-másfél métert tudtam haladni egyhuzamban, mielőtt meg kellett állnom pihenni” – idézte fel a férfi. Hozzátette: „ami gyalog 40 percembe került volna, azt a földön kúszva csaknem két nap alatt tudtam megtenni”.

Parkert végül egy mentőhelikopterről vették észre kedd délután és kórházba szállították.

Borítókép: Neil Parker ausztrál túrázó nyilatkozik a sajtó képviselőinek a brisbane-i Princess Alexandra kórházban 2019. szeptember 18-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!