rangos elismerés

2019.02.14. 06:00

Drótszőrű foxi lett a világ legszebb kutyája

Egy King nevű állat a világ minden tájáról összesereglett mintegy 2800 fajtiszta kutya közül került ki győztesen.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Justin Lane

Az idei volt a tizenötödik alkalom, hogy drótszőrű foxi nyerte el a világ legrégebbi kutyakiállításának, a Westminster Dog Shownak a fődíját. A második helyezett egy skót terrier lett, ez a fajta a 143 versenyen nyolcszor aratott győzelmet.

„Ez sokat jelent – mondta könnyek között Gabriel Rangel, King gazdája a közönségnek a Madison Square Gardenben az eredményhirdetés után. Amikor ezt a nagyszerű versenyt megnyeri az ember, már nincs tennivalója”.

A harmadik helyen egy Bono nevű havannai pincsi végzett.

King, egy drótszőrű foxterrier a trófeájával és kiképzőjével, Gabriel Rangellel, miután elnyerte a 143. Westminster kutyakiállítás legjobbja címet a New York-i Madison Square Gardenben Fotó: Frank Franklin II / MTI/AP

Idén a szokásos hét helyett csak hat kutya indult a döntőben, mert a Colton nevű schipperke belga juhászt összeférhetetlenség miatt kizárták a versenyből, egyik tulajdonosának ugyanis közös kutyái voltak Peter Greennel, a Best in Show bírójával. Coltonnak mégsem kellett üres manccsal távoznia: a fajtájából elsőként elnyerte a legjobb, kedvtelésből tartott kutyának járó díjat.

Colton a többi döntőssel együtt felvonulhatott a közönség előtt, de távoznia kellett, amikor a kommentátor közölte, hogy a sportszerűség érdekében kizárják a versenyből.

Borítókép: King trófeája mellett, miután elnyerte a 143. Westminster kutyakiállítás legjobbja címet a New York-i Madison Square Gardenben 2019. február 12-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!