Vajon sikerül neki?

2018.09.30. 10:08

Egy hacker azt ígéri, élő közvetítésben törli a Facebook-alapító oldalát

A szoftverhibákat kutató, tajvani etikus hacker Chang Chi-yuan azt állítja, hogy streaming közvetítésen lesz nézhető, miként törli Mark Zuckerberg Facebook-fiókját.

Forrás: shutterstock.com

Fotó: ViChizh

Az élő közvetítés helyi idő szerint vasárnap délután hatkor, tehát magyar idő szerint déli 12 órakor kezdődik, tudatja a Business Insiderre hivatkozva a Pesti Srácok.

Mint írják, a tajvani hacker

vélhetően azt akarja demonstrálni az akcióval, hogy a Facebook nem tartja biztonságban az adatainkat,

hiszen az alapító fiókja is feltörhető, nem tudják védeni, hiába közölte jó előre.

Nem először törnék fel Mark Zuckerberg oldalát. Korábban egy hacker Zuckerberg „nevében” posztolta ki, hogy a hackelés megkezdődött.

A Pesti Srácok cikke rámutat: bár a Facebook egyetlen felhasználójának sem teszi lehetővé, hogy törölje az üzeneteit(a törölt üzenetek csak a saját posztjainkból tűnnek el, másoknál megmaradnak), áprilisban kiderült a The Verge tudósításából, hogy a közösségi oldal azért biztos, ami biztos, törölte Zuckerberg privát üzeneteit. Meglehet, volt mit eltüntetni, mert

Zuckerberg az embereket egyszerűen „hülye …-oknak” titulálta egy levelében,

amit a The New Yorker közölt – írja a Pesti Srácok.

A Facebook egyelőre nem nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy megerősítik-e a vezérigazgató fiókjának védelmét. Vasárnap déltől mindenesetre kiderül, Chang csakugyan tud-e kellemetlenséget okozni, vagy csak egy médiablöfföt engedett szabadjára.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock / ViChizh

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!