túlbuzgó fogtündér

2018.03.13. 10:46

Egy szikla falából kivésve lopták el az ősi cápafogat

Ellopták egy ősi óriáscápa 8 centiméteres fogkövületét egy nyugat-ausztráliai nemzeti parkból - idézte a BBC hírportálja a helyi hatóságok keddi közleményét.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Forrás: flickr.com

A kövület a nagyjából 2,6 millió éve kihalt megalodon faj egyedéhez tartozott.

A Ningaloo Coast nevű nemzeti parkban, mely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel, két megalodonfog kövületét is feltárták – közölte a nyugat-ausztráliai környezetvédelmi hatóság.

„A legrosszabb az egészben, hogy a jobb állapotú fogat vitték el. Munkatársaink természetes álcázó elemekkel igyekeztek észrevehetetlenné tenni az értékes fosszíliát”

- mondta Arvid Hogstrom szóvivő.

Hozzátette, hogy az ellopott fog egy félig titkos helyen rejtőzött egy szikla falába kövülve. A másik foggal ellentétben ezt nem látogatták a turisták.

Helyét a nemzeti park dolgozóin kívül csak a közelben lakók ismerhették. Hogstrom gyanúja szerint közülük árulhatta el valaki véletlenül egy olyan embernek, aki „ezután úgy döntött, rosszat fog cselekedni”.

A kövületet valószínűleg kalapáccsal vagy vésővel távolították el, amivel megsértették a környezetvédelmi törvényt.

A szóvivő nem tudta megmondani a fosszília pénzbeli értékét, de szerinte „nem lehet jelentős”.

Borítókép: egy megalodon faj foga.

Forrás: Flickr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!