Járvány

2021.01.22. 11:41

Elmarad idén a riói karnevál

Elmarad idén a világhírű Rio de Janeiró-i karnevál az új koronavírus okozta világjárvány miatt – jelentette be csütörtökön Eduardo Paes polgármester.

(FILES) In this file photo taken on February 25, 2020, members of Beija Flor samba school perform during the last night of Rio's Carnival parade at the Sambadrome Marques de Sapucai in Rio de Janeiro, Brazil. - Rio de Janeiro has ruled out holding its famous Carnival in 2021, which the samba schools had planned to hold in July, due to an upsurge in Brazil's new coronavirus pandemic, Mayor Eduardo Paes said on January 21, 2021. (Photo by MAURO PIMENTEL / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: MAURO PIMENTEL

„Sosem titkoltam, milyen szenvedélyesen szeretem a karnevált, és tisztán látom, mekkora gazdasági hatása van városunkra. Mindazonáltal értelmetlennek tűnik beleélni magunkat, hogy a körülmények olyanok lesznek júliusban, hogy megtarthassuk” – írta a Twitteren Rio de Janeiró polgármestere.

Eredetileg február 13–16. között rendezték volna a hagyományos télűző vigasságot, ám a világjárvány miatt az év közepére halasztották.

„A karnevál óriási előkészületekkel jár a közintézmények és a szambához kötődő cégek és iskolák részéről. Pillanatnyilag ez lehetetlen” – írta Paes.

„2022-ben ünnepelni fogjuk az életet és a kultúránkat azzal az intenzitással, ahogy megérdemeljük, amennyiben a tömeges védőoltások működnek” – tette hozzá a polgármester.

A Rio de Janeiró-i karnevált tekintik a világ legnagyobb szabadtéri partijának, amely minden évben brazil és külföldi turisták millióit csalja a városba. Fő attrakciója a szambaiskolák hagyományos parádéja a Sambodromban.

Borítókép: Szambaiskolák bemutatója a legutolsó riói karneválon, 2020-ban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!