házilag épült

2017.08.12. 16:59

Elsüllyedt a tengeralattjárója. Gyilkos?

Gyilkossággal gyanúsítanak egy dán feltalálót, művészt, búvárhajó-építőt és rakétafejlesztőt, akinek saját tervezésű és készítésű tengeralattjárója pénteken tisztázatlan körülmények között elsüllyedt Koppenhága közelében.

A 46 éves Peter Madsent sikerült időben kimenteni, szerencsés megmenekülése után azonban a rendőrség őrizetbe vette azzal a gyanúval, hogy megölt egy svéd újságírónőt, aki a hajótörés előtt a 18 méter hosszú, 40 tonnás UC3 Nautilus tengeralattjárón tartózkodott.

Madsen azt állítja, hogy a róla és hajójáról cikket készítő újságírónőt partra tette előző este egy szigeten a koppenhágai kikötőben, de a nőt nem találják. Az újságírónő eltűnését élettársa jelentette.

A búvárhajót is azután kezdte keresni a dán haditengerészet két helikopterrel és három hajóval, hogy péntek reggel nem tért vissza a megadott időre és a rádiójelekre sem válaszolt.

A Koge-öbölben hét méter mélyen fekvő tengeralattjáróhoz búvárok merültek le, de nem tudtak behatolni a hajóba, mert nagyon instabil.

A 2008-ban közösségi finanszírozásból házilag épült, 8 férőhelyes tengeralattjáró a legnagyobb a maga nemében a világon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!