féktelenül

2018.03.22. 11:19

Elszabadult egy busz Thaiföldön, többen meghaltak

Legkevesebb 18 ember életét vesztette és csaknem kétszer annyian megsérültek Thaiföldön, mert egy busz elszabadult, és átgázolt az út mellett álló standokon - jelentette csütörtökön a PBS nevű, helyi tévécsatorna.

Nakhon Ratchasima, 2018. március 22. Falusi nõ mutatja a balesetet szenvedett turistabusz roncsát a Thaiföld északkeleti trészén fekvõ Nakhon Ratchasima tartományban 2018. március 22-én, miután a jármû feltehetõen fékhiba miatt beleszaladt egy traktorba. A balesetben legkevesebb tizennyolc ember életét vesztette, több mint háromtucatnyian megsérültek. (MTI/EPA)

Forrás: MTI/EPA

A baleset még szerdán történt Thaiföld északkeleti részén.

Egy túlélő, aki a buszon utazott, a PBS televíziónak úgy nyilatkozott, hogy

egy fiatal a busz hátsó felében kiabálni kezdett, hogy tönkrement a fék, a jármű pedig cikázni kezdett, átsodródott a szembe jövő sávba, majd letarolta az út mentén álló standokat.

Sok utas az összeroncsolódott buszba szorult.

Csütörtök hajnalban is történt egy súlyos közúti baleset Thaiföld egy másik részén. Ott egy 50 fős iskolai csoportot szállító busz csúszott meg az esőben, megpördült, és az út melletti pihenőbe csapódott. A balesetben 39 ember sérült meg.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint Thaiföld útjain hal meg a második legtöbb ember a világon, csak Líbia közúti halálozási statisztikái rosszabbak.

Borítókép: Falusi nő mutatja a balesetet szenvedett turistabusz roncsát a Thaiföld északkeleti trészén fekvő Nakhon Ratchasima tartományban 2018. március 22-én.

MTI / EPA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!