Ország-világ

2020.08.13. 18:28

Elszabadult emu okozott torlódást Szolnoknál (videó)

Csütörtökön délután egy szabadon rohangáló hatalmas futómadár döbbentette meg a gyanútlan autósokat.

Fotó: Kanizslai László

Mint azt a fotót készítő Kanizslai László a Szoljon.hu hírportálnak elmondta, éppen a főváros irányából érkezett a 4-es főúton és az Abonyi út irányába hajtott le, amikor a felüljárón, a 4-es út fölött szembetalálkozott a madárral. Szegény emu megijedhetett, amikor egy kamion is lefékezett. Jobbra-balra szaladgált az úton, ahol teljesen megállt a forgalom. Végül Abony irányba elszaladt és a lapot tudósító férfi szem elől tévesztette.

Az ausztráliai eredetű nagy méretű futómadár, az emu, valóban meglepő látvány szabadon az Alföldünkön. Bár néhány portán kedvtelésből vagy éppen házőrzőként tartják, mint Erdős Hanna, az ismert mestercukrász. Azonban Szolnok környékén több helyen is foglalkoznak az értékes madárral emutartó gazdaságok. Ez a példány is feltehetően valamelyik gazdaságból szökhetett meg. Reméljük, mielőbb biztonságba kerül és nem esik baja a nem hétköznapi kaland közben.

Címkék#emu#Szolnok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!