ritka látvány

2021.05.31. 13:30

Étellel csalogatták el az emberektől a vándorló elefántokat (videó)

Étellel csalogatták el az emberek közeléből a vándorló vad elefántokat a kínai Jünnan tartományban a hatóságok. Mivel az állatok könnyen betévednek a településekre, szükség volt a védelmi intézkedésekre.

In Xishuangbanna Wild Elephant Valley Tropical Rain Forest Scenic Area, Asian elephant "Xiao Jiu" celebrates its 1st birthday in Xishuangbanna Dai Autonomous Prefecture, southwest China's Yunnan Province, 22 February 2021. (Photo by qianlong / Imaginechina via AFP)

Forrás: AFP / Imaginechina

Fotó: qianlong

A tartományi erdészeti hatóság közlése szerint kiemelt fontosságú az állatok és az elefántok biztonságának védelme. Szükség esetére a rendőrség 228 járművel, négy kotrógéppel és három drónnal érkezett a helyszínre.

A szakértők szerint nagyon ritka, hogy ezek az állatok természetes élőhelyüktől ilyen távolra, északra vándoroljanak.

Jünnan tartomány 1958 óta 11, összesen mintegy 510 ezer hektárnyi természetvédelmi területet hozott létre a trópusi régióban, melyek védett élőhelyet biztosítanak az ázsiai elefántoknak. Az ázsiai elefánt (Elephas maximus) populációjának egyedszámát mintegy 300-ra becsülik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!