ezt meg hogy?

2019.06.06. 13:00

Fémtolvajok lophattak el egy vasúti hidat Oroszországban

Az 56 tonnás, 23 méteres monstrum szőrén-szálán eltűnt.

Az ország sarkvidéki régiójában, a finn határhoz közeli Murmanszk mellett, az Umba folyón átívelő szerkezet eltűnését az orosz közösségi médiában közzétett légifelvételek segítségével fedezték fel. A képeken az látszik, hogy a bár híd két szélső része ép, a középső része hiányzik – írja az Independent.

De hogy nem tűnik fel senkinek egy 23 méteres hídelem ellopása? Nos, úgy, hogy az átkelő egy elhagyott, félreeső vidéken fekszik, ezért is fordulhatott elő, hogy csak napokkal később fedezték fel a szerkezet eltűnését.

A hídhoz legközelebbi település lakói szerint egyébként kizárt, hogy természeti jelenség okozta volna a híd eltűnését, hiszen törmeléket a közelben sehol nem találtak, és a közelben lévő másik híd is teljesen ép volt; az 56 tonnás szerkezet tehát nyom nélkül tűnt el.

Amikor a lakosok jelentették az esetet a rendőrségnek, a szervek eleinte nem vették komolyan a bejelentést, azzal érvelve, hogy az eltűnés mögött esetleg maguk a híd tulajdonosai állhatnak. Idővel azonban mégiscsak elindították a nyomozást. A feltételezések szerint a fémtolvajok a vízbe engedték a hidat, majd ott darabokra vágták, és elszállították. A becsült kár mintegy 600 ezer rubel, vagy nagyjából 2,5 millió forint.

Oroszországban nem ez az első hasonló eset, 2008-ban egy 200 tonnás hidat loptak el, nemrég pedig majdnem megfújtak egy komplett átjátszótornyot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!