Lopakodó iszlám

2021.08.22. 07:09

Gyanútlan lányokkal népszerűsítik a muszlim fejkendőt a TikTokon (videó)

A felvételeken az látható, amint az utcán leszólított lányokra a hajukat és a dekoltázsukat is eltakaró kendőt adnak. A videók rendkívül népszerűek radikális iszlamista körökben. Mivel nyilvánosak, ezért akár egészen kis gyerekek is megtekinthetik anélkül, hogy a szüleik tudnának róla.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Hijab Transformation címszóval új trend hódít a TikTok-on, amelynek célja, hogy a muszlim fejkendő viselését népszerűsítsék Németországban és Ausztriában. A felvételek forgalmas sétálóutcákon készültek és azt mutatják be, hogy fiatal lányokon hogyan mutat a rájuk adott muszlim fejkendő, a hidzsáb – hívta fel a figyelmet az Exxpress.at nevű osztrák lap nyomán V4NA hírügynökség.

A cikk szerint a videók rendkívül népszerűek, több százezren nézik és osztják meg, illetve lelkesen terjesztik is radikális iszlamista körökben. A videók minden esetben ugyanazt a forgatókönyvet követik: az utcán lenge öltözetű lányokhoz odamegy egy lefátyolozott nő, aki kedves hangon megkérdi a kiszemelt lánytól, hogy lenne-e kedve felpróbálni egy kendőt. Ezt követően tetőtől talpig beöltöztetik a lányt, egész testet takaró ruhát és fejkendőt adnak rá, amely nemcsak a hajat, hanem a vállukat és a dekoltázsukat is elfedi.

@hijabiofficialIhr findet die Kleidung bei uns im Onlineshop, werft gerne mal einen Blick rein. 😊🥰 #Hijab #abaya #fashion #beautiful #transformation #mode♬ Originalton – hijabiofficial

A videót megtekintő férfiak lelkesen kommentálták a felvételeket. Szerintük a lányok sokkal szebbek az átalakulást követően.

@hijabiofficialEs freut uns so offene Menschen zu treffen die auch noch #Spaß an neuem haben.🥰🥰 #hijab #transformation #beautiful #kopftuch #fy #funn

A TikTok rendkívül népszerű alkalmazás a fiatalok és a gyerekek körében, egyes becslések szerint világszerte több mint egymilliárd felhasználója van. A felnőttek ugyanakkor kevésbé ismerik, emiatt sokszor azt sem tudják, hogy milyen tartalmakat néz a gyerekük az interneten. A felvételekkel kapcsolatban éppen emiatt aggályos, hogy nyilvánosak, hiszen a kisgyerekek akár szüleik tudta nélkül is megnézhetik azokat.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!