veszélyes hanyagság

2018.09.20. 22:00

Harminc utas kezdett vérezni egy indiai repülőn

A személyzet ugyanis elfelejtette bekapcsolni a kabinnyomás-szabályozót.

Air India is one of the first carriers who tested and used the Boeing 787 Dremaliner. AI owns 27 of them in a 18 business and 238 economy seat configuration. AirIndia operates since 15 October 1932 and is based in Indira Gandhi International Airport (Delhi) hub. Nowadays is a Star Alliance member. The Boeing 787 Dreamliner is flying since 26 October 2011. Till now 613 units have been built. This type of plane is a new technological advanced and fuel efficient wide body twin engine jet airliner. (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto)

Csaknem harminc utas sérült meg könnyebben, fülük, orruk vagy szájuk vérezni kezdett, mert egy indiai légitársaság repülőgépén a személyzet elfelejtette bekapcsolni a kabinnyomás-szabályozót.

A Mumbaiból Dzsaipurba tartó gépnek mintegy 45 perccel az indulás után vissza kellett fordulnia. A nyomásvesztés következtében harminc embernek kezdett vérezni a füle és az orra.

Egy, a Twitteren megosztott felvételen az utastérben néma csend van, miközben az emberek felveszik az automatikusan kiugró oxigénmaszkokat. A pilótákat a vizsgálat idejére felfüggesztették – közölte a légitársaság szóvivője.

Ez ugyanaz a légitársaság, a Jet Airways, amely januárban felfüggesztette a munkából két pilótáját, akik repülés közben elhagyták a pilótafülkét, mert összevesztek egymással.

Borítókép: Nicolas Economou/NurPhoto/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!