DNS-vizsgálat

2019.11.18. 17:47

Hatvanhat év után azonosítottak egy holttestet Hollandiában

A testet hajdan a tenger mosta partra az 1953-as északi-tengeri szökőár után.

80604195. México, 4 Jun 2018 (Notimex-INAH).- Expertos del Instituto Nacional de Antropología e Historia (INAH) analizaron un conjunto de 88 individuos sacrificados hace más de 500 ańos, de los cuales, el ADN de 46 osamentas reveló que en su mayoría eran infantes.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: NOTIMEX

Hollandiában 66 év után azonosítottak egy holttestet, amelyet hajdan a tenger mosott partra az 1953-as északi-tengeri szökőár után.

Mint kiderült, a férfi, akinek holttestét 1953-ban a nyugat-frízföldi Terschelling szigetén megtalálták, egy elsüllyedt holland hajó kapitánya volt. A szerencsétlenül járt ember annak idején ismeretlen személyként temették el.

A halott személyazonossága úgy derült ki, hogy néhány hónapja látogatást tett a sziget hajóroncsmúzeumában a kapitány 69 éves fia, aki a kiállított tárgyak között felfedezni vélte apja hajójának egy darabját, ezért elment a rendőrségre és DNS-mintát adott.

A hatóságok nemrégiben közölték vele, hogy az ismeretlen halott sírjában apja, Andries Penning nyugszik.

Penning egy Rotterdam melletti községben született 1924-ben, és a roncsmúzeum szerint a Westland nevű hajó kapitánya volt.

A hajó az angliai Cuxhavenbe tartva süllyedt el egy viharban, a kapitányon kívül a hajó legénységének hat tagja is odaveszett.

Az 1953-as szökőár Hollandia egyik legsúlyosabb természeti katasztrófájának számít, több mint 1800 ember vesztette életét.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!