nem veszélytelen

2019.07.10. 10:38

Házikedvencként akarta tartani az óriáshangyákat

Ezért a férfi Ausztráliából próbálta meg csomagba rejtve becsempészni Kínába a rovarokat, ám a hatóság szemfüles volt és lefoglalta azokat.

Forrás: YouTube

Egy Ausztráliából érkező postai csomagba rejtve 12 élő hangyát és 10 hangyatojást foglalt le a kelet-kínai Santung tartomány Csingtao városának vámhatósága kedden – jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség szerdán.

A dobozban talált hangyák két, Ausztráliában őshonos fajtába sorolhatóak: az ausztrál hangya vagy bikahangya néven is ismert Myrmecia pyriformis 2,5 centiméteres hosszával az óriáshangyák közé tartozik, csípése enyhén mérgező, a húshangyának nevezett Iridomyrmex purpureust hazájában olykor a mérges óriásvarangyok ritkítására használják.

A nyomozás során a hatóságok megállapították, hogy a hangyákat a címzett háziállatként kívánta tartani, csakhogy az élő rovarok behozatalát a kínai törvények tiltják.

A vámhatóság kiemelte: az idegen fajok kockázatot jelentenek a környezetre és az emberek egészségére, szaporodásuk gazdasági károkat okozhat. Közölték, hogy a lefoglalt hangyák karanténkezelése befejeződött, az állatok további sorsáról azonban nem számoltak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!