Csöbörből vödörbe

2017.07.26. 15:30

Így akadályozza meg a panda a nagytakarítást (videó)

Sokan egy kisebb vagyont fizetnének azért, hogy életükben csak egyszer, egyetlenegyszer megölelgethessenek egy ilyen különleges, fekete-fehér macit. Akad, aki arról álmodozik, hogy milyen csodás lenne, ha birtokolhatná a tüneményes jószágot. Ám egy biztos: ha ezt a kisfilmet megnézik, takarítani nem lesz kedvük a kedvencük után! Vagy mégis?

Az állatbarátoknak szinte biztosan ismerősen cseng a nem hivatalosan „Csengdui pandagyár” elnevezésű pandamentő- és tenyésztő központ, hiszen valószínűleg egyetlen cuki állat sem ragadta meg annyira az emberek szívét, mint a duci, ügyetlen, de szeretetreméltó külsejű lény.

 

Veszélyeztetett faj, így manapság már egyre több helyen nyílik Kínában pandamentő központ, ahol – figyelem! – szelfizni is lehet egy-egy (dísz)példánnyal. Természetesen a díszpéldány kifejezés esetükben új értelmet nyert, hiszen olyan elragadó külsejük van, hogy valóban az állatvilág díszei ezek az óriási medvék.

De amilyen édesek, olyan virgoncak, sőt már-már fárasztóak is tudnak lenni. Ha nem hiszik, nézzék meg ezt a videót, amelyen jól látható, hogy akaratlanul ugyan, de az egyik díszpéldánynak kis híján sikerül az őrületbe kergetnie gondozóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!