Járvány

2020.03.12. 17:49

Így fertőtlenítik a mentőket a koronavírusos esetek után (videó)

Csak a Tények kameráinak mutatták meg, hogyan vonulnak ki a mentők egy koronavírus-gyanús esethez, amikor riasztást kapnak.

Mentőautó távozik a budapesti Szent László Kórházból 2020. március 10-én.

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Védőruhában, arcmaszkban és szemüvegben indulnak el, a speciális védőfelszerelést egy budapesti telephelyen mutatták meg a TV2 Tények című hírműsora stábjának.

Nem csak Budapesten, de minden megyében több mentőautó állt forgalomba, és minden beteg után azonnal ózongenerátorral fertőtlenítik a mentőt.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: koronavir[email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Borítókép: mentőautó távozik a budapesti Szent László Kórházból 2020. március 10-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!