megvan a győztes!

2018.04.20. 19:22

Így nézhet ki a legújabb Duna-híd

Kihirdették az új budapesti híd nemzetközi tervpályázatának eredményét.

Budapest, 2018. január 30. Az UNStudió és a Buro Happold Engineering alkotta konzorcium által 2018. április 20-án közzétett látványterve Budapesten felépülő, Dél-Budát és Csepelt összekötő hídról. MTI Fotó: UNStudió és a Buro Happold Engineering

Az UNStudio és a Buro Happold Engineering tervezőiroda közös terve alapján épülhet meg a Dél-Budát és Csepelt összekötő új híd Budapesten. Az új Duna-híd nemzetközi tervpályázatának eredményét péntek délután hirdették ki a fővárosban.

A tervpályázatra 17 pályamű érkezett, és az első díjat a rotterdami Erasmus-hidat is megálmodó UNStudió és a Buro Happold Engineering alkotta konzorcium terve nyerte el.

Az új híd látványterve
MTI Fotó: UNStudió és a Buro Happold Engineering

A zsűri értékelése szerint a kétszer három forgalmi sávos, villamosközlekedésre is alkalmas, kétpilonos, ferdekábeles híd terve statikailag a legátgondoltabb, esztétikailag kedvező kialakítású, elegáns, karcsú, harmonikus, és városképileg a legkedvezőbb.

A szerződések megkötését követően elkezdődhet majd a részletes tervezés, valamint az engedélyek beszerzése, amely 2-3 évet vehet igénybe.

Borítókép: MTI Fotó/ UNStudió és a Buro Happold Engineering

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!