Adni Öröm!

2021.12.01. 15:45

Indul a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adventi adománygyűjtése

Sokan hideg, alig fűtött házakban, üres hűtővel, hiányos kamrapolcokkal várják az adventi készülődés időszakát.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország idén is elindítja az Adni Öröm! akciót. A karácsonyi gyűjtés keretében a vásárlók adománykártyával támogathatják a rászoruló családokat. Az Adni Öröm! néven ismert karácsonyi gyűjtőakció történetében jubileumi év a mostani, hiszen a szeretetszolgálat és a SPAR idén immáron 25. esztendeje támogatja közösen a legszegényebbeket. Az akció keretében december 1. és 21. között az üzletlánc 146 áruházában, illetve online vásárolhatók meg az adománykártyák.

Az összegyűlt felajánlásokból a szeretetszolgálat élelmiszereket vásárol és csomagokat állít össze, amelyeket a nehéz sorsú családokhoz még karácsony előtt eljuttat.

Ezen időszak alatt elérhető online egy térképes áruházlista is, ahol arról tájékozódhatnak az érdeklődők, melyik helyszínen milyen támogatási módra nyílik lehetőség.

Arra kérünk mindenkit, hogy a karácsonyi készülődés heteiben gondoljon a rászoruló családokra is, és amikor vásárol, válasszon egyet a Máltai adománykártyák közül is. A támogatásból befolyó összegből ajándékcsomagokat állítunk össze a szükséget szenvedő embereknek – fogalmazott Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.

Romhányi Tamás felhívta a figyelmet arra is, hogy a gyűjtés ebben az évben is vásárlók tízezreinek nyújt lehetőséget arra, hogy jót cselekedjenek, lehetőségeikhez mérten segítsék a nélkülöző családokat.

Ez a néhány hét karácsony előtt legtöbbünknek az ünnepekre való készülődésről, ráhangolódásról szól, ám sokan hideg, alig fűtött házakban, üres hűtővel, hiányos kamrapolcokkal várják ezt az időszakot. Ha szebbé tesszük számukra a várakozás, az öröm időszakát, a mi ünnepünk is szebb lesz, hiszen ily módon önzetlenül gondoskodhattunk nehéz helyzetben lévő embertársainkról.

Azzal pedig, hogy az akció ezúttal 3 teljes héten át tart, még több adományt tudunk gyűjteni, és még több családnak tudunk segíteni – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

Hozzátette, segítségre mindig szükség van, de az olyan nehéz, embert próbáló időkben, mint amilyen a mostani, főként oda kell figyelnünk azokra, akik a legkiszolgáltatottabbak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!