szerencsés találkozás

2019.08.13. 18:02

Jelnyelvet tanít egy siket férfi süket kutyájának

A 31 éves amerikai hallássérült férfi egy teljesen új, sajátos jelrendszert dolgozott ki, hogy kommunikálni tudjon örökbefogadott kedvencével.

Forrás: Shutterstock

Fotó: artemrybchak

Nick Abbott egy sérült állatokkal foglalkozó kutyanevelő szervezettől, az NFR Maine-en keresztül fogadta otthonába Emersont.

A fekete labrador keveréket hat hetes korában dobták utcára Floridában és hamarosan egy helyi menhelyre került. Később egy északi segélyszervezethez szállították, ám a kutyánál rohamokat tapasztaltak és a parvovírusos bélgyulladással kellett kezelni – írja az Origo.

Miután a kiskutya azon szerencsések egyike volt, amely felgyógyult a betegségből, előkészítettük az örökbefogadásra

– mondta Lindsay Powers, az NFR Maine egyik dolgozója. „Miután azonban hazaértük a floridai állatorvos irodájából, rájöttünk, hogy az ebnek nehézségei vannak a hallással.”

A kutyát a sérülése egyáltalán nem zavarta és továbbra is tipikus kölyökként viselkedett, tehát sokat evett és aludt, szívesen játszott a társaival.

Azt azonban az állatvédők sem tudják, hogy Emerson vajon már siketnek született vagy később veszítette el a hallását.

A kiskutya megmentői azonban hittek abban, hogy a szomorú sorsú életkezdet után mégis eljöhet a tündérmesébe illő folytatás az életében, ezért márciusban közzé tették Emerson fotóit és történetét az egyik közösségi oldalon az NFR Maine oldalán.

Hetekkel később erre a felhívásra jelentkezett a 31 éves Nick Abbott, aki azt is bevallotta, hogy születésétől fogva hallássérült és ezért is érzi úgy, hogy nagyon jó kapcsolatot tudnak kialakítani a kiskutyával.

Az alapítványnál mindössze egyetlen nap alatt dolgozták fel a kérelmét, így Abbott és Emerson hamarosan személyesen is találkozhattak és az „első látásra szerelem„ mindent eldöntött. A férfi és a kölyök egyszerűen megértették egymást.

Bámulatos a kettőjük közti kapcsolat, amikor együtt vannak, Emerson mindig megtalálja a módját, hogyan tud Nickre támaszkodva reagálni a világ ingereire – nyilatkozta Richelle Abott, Nick édesanyja a Good Morning Amerika online portálnak.

A férfi a vizuális kódrendszerek egyik legfejlettebb formáját, a jelnyelvet tanítja a kutyának. Sajátos hangtannal, alaktannal és mondattannal végzi a kutya kiképzését.

Emerson a jelnyelv segítségével tanult meg ülni, feküdni vagy válaszolni a gazdája hívására. Sőt, a kutya azt is megtanulta, hogy ha Nick megrázza egy picit a fülcimpáját, akkor elkezd ugatni.

A férfi az Instagram oldalán is közzétett videón megmutatta, hogyan tanítja Emeraldot.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!