nincs kegyelem

2018.06.23. 20:12

Kábítószer-kereskedelem miatt végeznek ki embereket Kínában

Tíz ember azonnali kivégzését rendelte el egy bíróság szombaton Kínában, a Kuangcsou tartományi Sanvejben drogok előállításáért, kereskedelméért és szállításáért.

Forrás: shutterstock.com

Fotó: majo1122331

A tíz elítélt kifejezetten nagy drogmennyiséggel folytatta illegális tevékenységét – írta a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

A tudósító kiemelte Fan Suj-hszian ügyét, aki a vád szerint 75 tonna csikófark nevű növényt (ephedrát) vásárolt, hogy a gyógyszerekben és orrsprayekben is megtalálható ephedrine élénkítőszert készítsen belőle még 2012-ben. A férfi két hordó élénkítőszert adott el egyenként 1,1 millió jüanért (több mint 47 millió forintért), másik két hordót pedig 16,4 kilogramm metamfetamin pszichostimuláns kábítószerre cserélte.

A Hszinhua jelentése külön hangsúlyozta, hogy a tíz ember kivégzéséről szóló döntést a kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napja, június 26. előtt hozták meg.

Borítókép: illusztráció

Shutterstock / majo1122331

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!