Ünnep

2019.12.16. 11:41

Karácsonyfát állítottak búvárok a Palatinus-tó mélyén (videó)

A napos, szeles idő ellenére huszonöten öltöttek felszerelést, majd merültek alá az öt fokos vízben.

Forrás: YouTube

Fotó: Szucs Csaba

Idén is elhelyezték a búvárok a látogatókkal közösen feldíszített, sőt még égősorral is felszerelt karácsonyfát a Komárom-Esztergom megyei

Palatinus-tó mélyén

írja a Kemma.hu.

Rajky Attila búvároktató elmondta, hogy 2003 óta minden évben hasonlóan cselekednek. A napos, szeles idő ellenére huszonöten öltöttek felszerelést, majd merültek alá az öt fokos vízben.

A szervezők jóvoltából a parton elhelyezett televízión keresztül látni lehetett a faállítás pillanatát, így bárki „részese” lehetett a felejthetetlen élménynek.

– Búvárok, készüljetek! Húsz perc múlva indulás van! – hangzott el a lelkesítő mondat az egyik résztvevőtől, aki rutinos motorosként már jóval hamarabb magára öltötte a búvárruháját. A napos, ám gyengén szeles idő ellenére mintegy százan jelentek meg vasárnap a Palatinus-tavon található Öbölbeach Búvárcenternél, közülük pedig huszonöten vállalkoztak arra, hogy megmártóznak és alámerülnek a néhány fokos vízben.

Már másfél évtizede karácsonyozik együtt a társaság, melynek tagjai feldíszítenek egy karácsonyfát, melyet beleillesztenek egy erre a célra készített tartóba és elhelyezik a meder alján.

Bár elsőre úgy gondolnánk, hogy az ünnepek után kiemelik a fát a mélyből, de Rajky Attila elmondta: egész évben ott marad, ahol most elhelyezték.

– Akinek a végén a legtöbb levegője marad, az nyeri meg ezt a tévét – mondta viccesen az egyik résztvevő, aki forró teát kortyolgatott, mielőtt a hideg vízbe ment volna. A merülés hírére – mely a partról állva sem utolsó látvány – több kisgyermekes család is kilátogatott a tópartra. A kisebbek kifejezetten élvezték, hogy ők helyezhetik el az utolsó gömböket az ágakon. Miután ezzel végeztek, a búvárok aggregátor és hosszabbító segítségével bekapcsolták a fára tekert égősort is.

A csapat néhány perc alatt hozzászokott a vízhez, majd magukhoz vették a fát. A partról szemlélődők megörökítették azt a pillanatot is, amikor már csak a csúcsdísz látszott ki a vízből.

A sikeres küldetésről visszatérőket örömmel fogadták a parton, majd süteményekkel, forralt teával és borral, valamint zsíros kenyérrel pótolták az energiájukat.

Borítókép: karácsonyfa állítás a Palatinus-tó mélyén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!