víz tűzön át

2017.09.18. 15:03

Katonásan álltak ki a sorozás ellen (videó)

Hazánkban 2004 óta nincs kötelező sorkatonaság, azonban a világ sok országában megtalálható ez az intézmény.

Ilyen ország Izrael is, ahol nemcsak a férfiak, de a nők is sorkötelezettek, így tulajdonképpen az egész lakosság átesik valamilyen szintű alapképzésen.

De csak tulajdonképpen, mivel – például – az ultraortodox zsidó felekezet tagjai vallási alapon felmentést kaphatnak a szolgálat alól, de a sorozáson akkor is részt kell venniük – írja a reuters.

Egy izraeli ultraortodox férfi ezen a procedúrán nem jelent meg, ezért letartóztatták. Emiatt vasárnap egy akkora tüntetés alakult ki, amelyet vízágyúkkal és lovasrendőrökkel kellett feloszlatniuk a hatóságoknak.

Jeruzsálem, 2017. szeptember 18.
Az izraeli rendőrség vízágyúval oszlat fel tüntető ultraortodox zsidó férfiakat, akik a sorkatonai szolgálat elleni tiltakozásukként eltorlaszolnak egy útkereszteződést egy sorozóiroda közelében, (MTI/EPA/Abir Szultan)

 

Egyszerre megrázó és látványos a vízsugár hatására létrejövő szivárvány (MTI/EPA/Abir Szultan)

 

A tüntetők alól idővel kicsúszott a talaj (MTI/EPA/Abir Szultan)

A tüntetők blokádjáról és annak erőszakkal járó feloszlatásáról videófelvétel is készült:

Borítókép: Az izraeli rendőrség vízágyúval oszlat fel tüntető ultraortodox zsidó férfiakat, akik a sorkatonai szolgálat elleni tiltakozásukként eltorlaszolnak egy útkereszteződést egy sorozóiroda közelében, Jeruzsálemben 2017. szeptember 17-én. (MTI/EPA/Abir Szultan)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!