headspace

2018.12.21. 16:51

Már Bill Gates is meditál

Számomra semmi köze nincs a hithez vagy a misztikumhoz.

Forrás: Shutterstock

A Microsoft alapítója Miért szerettem meg a meditációt című blogbejegyzésében arról ír, hogy az egyre népszerűbb Headspace alkalmazás miként lehet hasznos eszköz azok számára, akik szkeptikusan állnak a spirituális irányzatokhoz, de mégis szeretnének jobban összpontosítani és tudatosabban élni a mindennapjaikat – írja a BuddhaFm.

A huszas éveimben abbahagytam a TV-nézést és a zenehallgatást. Ez talán szélsőségesnek hangzik, de azért csináltam, hogy semmi ne vonja el a figyelmemet a szoftverekről. Ez az időszak öt évig tartott, ma már nagy rajongója vagyok az olyan sorozatoknak, mint a Narcos, és sok U2-t, Willie Nelsont és Beatlest hallgatok.

Abban az időben, amikor kerültem a TV-t és a zenét, hogy jobban tudjak összpontosítani, sokan meditáltak ugyanezen célból. Engem a meditáció azonban nem érdekelt. Spiri halandzsa, ami valahogy a reinkarnációhoz vezet, vagy valami ilyesmi.

Újabban azért csak megismertem egy kicsit jobban a meditációt. Szakértő nem vagyok, de mostanában hetente kétszer-háromszor is leülök, alkalmanként 10 percre. Melinda (a feleségem) is meditál. Van, hogy együtt (de kényelmes székben tesszük; kizárt, hogy a lótuszt meg tudnám csinálni).

Most már értem, hogy a meditáció pusztán elmetorna, mint ahogy az izmainkat használjuk sportolás közben. Számomra semmi köze nincs a hithez vagy a misztikumhoz. Arra való, hogy pár percet a napomból arra áldozzak, hogy gyakoroljam a figyelmet a gondolataimra és megtanuljam, hogyan tartsak tőlük bizonyos távolságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!