beteg volt

2018.04.06. 17:03

Meghalt Bridget, a sörényes nőstény oroszlán

Az amerikai Oklahoma City állatkertjének 18 éves nagymacskáját elaltatták.

Elpusztult az amerikai Oklahoma City állatkertjének világhírű nőstény oroszlánja, amely hímekre jellemző sörényének köszönhette hírnevét.

Az intézmény csütörtöki közlése szerint a gondozók szerdán altatták el a Bridget nevű 18 éves nagymacskát, miután az állatorvosok megállapították, hogy a nőstény valószínűleg szívelégtelenségtől vagy fertőzéstől szenvedett.

„Az előrehaladott korára és az állapotának súlyosságára való tekintettel az állatorvosok és a gondozók arra a fájdalmas döntésre jutottak, hogy elaltatják Bridgetet”

- mondta az állatkert illetékese.

Az intézmény szerint a nagymacska fásult volt az elmúlt napokban, nem evett és úgy tűnt, fájdalmakkal küzd.

Az állatkert a múlt hónapban még arról számolt be, hogy az állat jó egészségnek örvend és a laboratóriumi eredmények arra is magyarázatot adtak, hogy miért növesztett hirtelen a hímekre jellemző sörényt.

Bridget sörénye, amely sokkal inkább egy dús szakállhoz hasonlított, tavaly márciusban kezdett nőni és eleinte valósággal sokkolta az állat gondozóit. Az állatkert idén februárban számolt be a jelenségről, amely nagy nemzetközi visszhangot kapott, majd egy hónappal később azt is bejelentették, hogy megoldották a rejtélyt.

A szakemberek szerint Bridgetnek valószínűleg jóindulatú daganata volt az egyik mellékveséjén és emiatt a szervezetében sokkal több szabadult fel egy hormonból, ami sörénynövekedést eredményezett nála. Az állat ennek ellenére egészséges volt és szemlátomást cseppet sem zavarta a megváltozott külseje.

Bridget életkora meghaladta az oroszlánokra jellemző átlagéletkort, amely 17 év. A szakemberek boncolás útján derítik ki, hogy pontosan mitől szenvedett az állat.

Borítókép: Oklahoma City Zoo Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!