bűnügy

2020.10.05. 22:51

Megölték a thaiföldi állatkertek gyanús állateltűnések ügyében nyomozó vezetőjét

A gyilkos elmenekült, de később önmagával is végzett szolgálati lakásában.

Forrás: Shutterstock

Megölték a thaiföldi állatkerteket felügyelő állami szervezet vezetőjét, aki szentként tisztelt albínó muntyákszarvasok tisztázatlan eltűnése ügyében vizsgálódott a fennhatósága alá tartozó állatkertek egyikében.

Suriya Saengpong, a kormány alá tartozó és királyi védnökséget élvező Thaiföldi Állatkerti Szervezet főigazgatója épp a Songkhla Állatkert igazgatójával készült találkozni szombaton, amikor az állatkert főállatorvosa berontott az irodába és több lövéssel agyonlőtte.

A gyilkos elmenekült, de később önmagával is végzett szolgálati lakásában.

A rendőrség nem közölte a gyilkosság indítékát, de utalt arra, hogy köze lehet a dél-thaiföldi állatkertből eltűnt ritka albínó állatok ügyével kapcsolatos belső vizsgálathoz.

A lelőtt főigazgató épp azt akarta megtudni a songkhlai állatkert vezetőitől, valójában mi lett a sorsa annak két albínó muntyákszarvasnak, amelyek közül az egyiket állítólag felfalt egy óriáskígyó, a másik pedig elpusztított egy ismeretlen betegség.

Az ügyben az állatkert négy vezetője ellen indult vizsgálat.

Az albínó állatokat, főleg az elefántokat a hatalom és a jószerencse szent megnyilvánulásának tartják Thaiföldön, és gyakran a királynak adományozzák őket. Úgy tudni, hogy a rejtélyes módon eltűnt két muntyákszarvast Sirikit aranykirálynő adta ajándékba az állatkertnek.

Thaiföldön a héten a lapok címlapjára került a kiszivárgott hír, miszerint Varawut Silpa-archa, a természeti erőforrások és a környezet minisztere elégedetlen volt a februári gyanús szarvaseltűnések ügyében elsőként lefolytatott vizsgálattal.

A songkhlai állatkert igazgatójának állítását, miszerint az egyik muntyákszarvast egy piton falta fel, kétkedéssel fogadták Thaiföldön.

A kiszivárgott dokumentumokat közlő Isra News hírportál szerint a hatóságok élnek a gyanúperrel, hogy a ritka és becses albínó muntyákszarvasokat más állatokkal együtt tiltott vadállatkereskedelmet folytató személyek lopták el vagy vásárolták meg korrupt állatkerti illetékesektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!