Járvány

2020.03.28. 22:17

Míg mi otthon maradunk, Nyugat-Európában sokan fittyet hánynak a járványra

Manchesterben piknikező fiatalokat, Ausztriában pedig szülinapozókat küldtek haza a rendőrök, miközben mindkét országban súlyos a helyzet.

FRANCE-HEALTH-VIRUS

Forrás: AFP

Fotó: JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN

A szabadban kebabozó fiatalokat küldtek haza a rendőrök egy Manchesterhez közeli nemzeti parkból, Ausztriában pedig szülinapi bulit rendezett egy 40 éves férfi a tiltás ellenére. Mindkét országban súlyos a helyzet, mégsem tartották be a kijárási tilalmat – írja a V4NA Hírügynökség.

Napoztak, kebabot ettek és vízipipáztak fiatalok egy Manchesterhez közeli nemzeti parkban a kijárási tilalom ellenére. A nyolc fiatal jól felkészült a piknikre, rengeteg ételt és italt vittek magukkal. A rendőrök hazaküldték őket.

A környék rendkívül népszerű a kirándulók körében. A héten többször is járőröztek arra a rendőrök és azt találták, hogy rengeteg autó van a parkolókban. Drónnal vizsgálták át a hegyet és kutyasétáltató, fotózkodó, naplementét csodáló embereket találtak.

Ausztriában már több mint 7700-an fertőződtek meg, ott is csak nagyon indokolt esetben hagyhatják el a lakásukat az emberek. Ennek ellenére egy stájerországi faluban születésnapi bulit rendezett egy 40 éves férfi péntek este. Rokonokat, barátokat és ismerősöket is meghívott ünnepelni, amelynek végül a rendőrök vetettek véget. Amikor megérkeztek, az ünneplők sértegetni kezdték őket, végül azonban békésen vették tudomásul, hogy a bulinak vége. A járőröknek azt mondták, azért mentek el a buliba, mert szerintük nem fertőződtek meg a koronavírussal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!