Európa Kulturális Fővárosa

2021.07.27. 13:32

Podcast készül arról, hogyan emelkedik a Balaton az európai figyelem középpontjába

Az adás célja az egyes rendezvényeken és projekteken dolgozó alkotóközösségek bemutatása.

Forrás: Facebook / Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa

Podcastot indított a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program. Az első adásban Can Togay János művészeti és kreatív főtanácsadóval beszélgettek.

A műsor figyelemmel kíséri a folyamatot, ahogyan a Veszprém és a Bakony-Balaton régió az európai figyelem középpontjába emelkedik. Ehhez kapcsolódóan a nézők betekintést nyerhetnek az egyes rendezvényeken és projekteken dolgozó alkotóközösségek munkájába is. Az adásokból továbbá kiderül, mi történik Veszprémben az UNESCO Zene városa cím elnyerése után, hogyan formálhatják a város legnagyobb lakótelepének lakosai környezetük fejlesztését, valamint az is, hogyan szerveződnek úgymond kulthálóvá a Bakony-Balaton régió összművészeti bázisai.

Az adások először Spotify-on, majd később az Apple és a Google felületén lesznek elérhetőek. A hosszabb tudósítások, interjúk, a néhány perces magyarázó anyagok, valamint a rövid hangulatbeszélgetések heti rendszerességgel jelennek majd meg.

Az első adásból kiderül, mi az EKF program célja a területtel. Can Togay Jánossal készített beszélgetésben úgy fogalmaznak, az EKF nem csillogó és 2023-ban gyorsan elpukkanó fesztiválokat akar létrehozni, hanem egy erős, innovatív térséget, amely szívesen látja majd az idelátogató vendégeket a későbbiekben is. Az első podcast mellé Can Togay Jánosról egy miniportré is készül.

A mentorprogramként is funkcionáló podcast-sorozahoz 17-22 éves önkénteseket is bevonnak a munkába. Ennek célja, hogy 2023-ra a helyi fiatalok láthassák el az Európa Kulturális Fővárosa program médiafeladatainak egy részét. A jelentkezési felhívást augusztus első napjaiban teszik közzé a közösségi felületeiken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!