Incidens

2021.09.28. 17:00

Pszichiátriára került a diák, aki tojással dobta meg Macront (videó)

Pszichiátriai kényszerkezelés alá helyezték azt a 19 éves diákot, aki tojással dobta meg Emmanuel Macron francia köztársasági elnököt a közép-franciaországi Lyonban egy vendéglátóipari rendezvényen – közölte kedden a helyi ügyészség.

Emmanuel Macron francia elnök séfekkel beszélget a SIRHA nemzetközi vendéglátóipari szakkiállításon a közép-franciaországi Lyonban 2021. szeptember 27-én.

Forrás: MTI / AP / Pool

Fotó: Denis Balibouse

A tojás a vállán érte hétfőn a francia államfőt, de nem tört össze.

A tojásdobálót a helyszínen előállították, majd a lyoni ügyészség indítványára pszichológiai vizsgálat alá vetették, amely megállapította, hogy nem beszámítható.

A 19 éves férfit a városi kórház pszichiátriai osztályára szállították.

Az incidens a legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és vendéglátóipari szakkiállításon, a SIRHA hétfői megnyitóján történt Lyonban. Emmanuel Macront a kiállítók többsége szívesen fogadta, és megköszönték a koronavírus-járvány alatt nyújtott nagyvonalú állami támogatásokat.

A rendezvényen a francia elnök bejelentette, hogy az éttermekben bankkártyával fizetett borravaló a jövő évtől adómentességet élvez.

Június 8-án Emmanuel Macront arcul ütötte egy férfi egy dél-franciaországi látogatásán, amit a teljes politikai elit elítélt. A támadót négy hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték, a férfi szeptember 21-én szabadult.

Emmanuel Macront egyébként – még elnökjelöltként – 2017 márciusában is megdobták tojással a párizsi mezőgazdasági szakvásáron, amit akkor a „folklór részének” minősített.

Borítókép: Emmanuel Macron francia elnök séfekkel beszélget a SIRHA nemzetközi vendéglátóipari szakkiállításon a közép-franciaországi Lyonban 2021. szeptember 27-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!