motorhiba

2021.07.16. 20:00

Sikeres kényszerleszállást hajtott végre a Szibériában eltűnt An-28-as

Információk szerint a gépet vezető pilóta eltörte a lábát, a többiek horzsolásokat szenvedtek, sokkos állapotba kerültek, de nem szenvedtek súlyos sérüléseket.

An Antonov An-28 cargo plane. (Photo by Semelyack / Sputnik / Sputnik via AFP)

Forrás: Sputnik/AFP

Fotó: Semelyack

Sikeres kényszerleszállást hajtott végre pénteken az az Antonov An-28-as típusú orosz utasszállító repülőgép, amelynek eltűnését jelentették előzőleg orosz hírügynökségek a szibériai Tomszk megyéből.

Orosz híradások szerint a repülőgép azután hajtott végre kényszerleszállást, hogy meghibásodott az egyik motorja.

A Kedrovij városából a megyeszékhelyre, Tomszkba tartó járaton 19 ember tartózkodott, mindannyian életben vannak. Katasztrófavédelmi források elmondták, hogy senki sem sérült meg súlyosan, az utasokat és a legénységet pedig tomszki kórházakba szállítják. A szibériai légi kutató-mentő központ meg nem nevezett illetékese szerint a gépet vezető pilóta eltörte a lábát, a többiek horzsolásokat szenvedtek, sokkos állapotba kerültek, de nem szenvedtek súlyos sérüléseket.

A gépre mentőhelikopterek bukkantak rá egy mezőn, nem sokkal azután, hogy eltűnt a radarképernyőkről a nyugat-szibériai Tomszk megyében.

A legénység nem jelentett meghibásodást a járat eltűnése előtt, mindazonáltal a gép vészjelző rendszere működésbe lépett.

A gép a turbópropelleres gépekkel regionális járatokat bonyolító, SiLA nevű kis légitársaság flottájához tartozik.

Kevesebb mint két hete, július 6-án egy hasonló, An-26-os repülőgép a távol-keleti Kamcsatka-félszigeten rossz látási körülmények között sziklának ütközött, és az Ohotszki-tengerbe zuhant 22 utassal és hatfős személyzettel a fedélzetén. Azt a katasztrófát senki sem élte túl.

Kilenc éve, 2012-ben szintén egy An-28-as járt szerencsétlenül Tomszk felett, tíz ember halálát okozva. Az akkori vizsgálatok szerint a gép mindkét pilótája ittas volt a baleset idején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!