az ország legnépszerűbb orvosa

2019.03.20. 06:03

Tandel Beáta: a vidéki embereknek is szükségük van jó szakemberekre

A doktornő úgy véli, hogy egy kisebb vidéki kórházban a beteg-orvos viszony sokkal közvetlenebb, szorosabb, mint a nagy intézményekben.

Több mint százezren szavaztak az ország legnépszerűbb orvosaira a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj közönségszavazásán. A díjat 2017-ben alapították, s olyan szakembereket lehet jelölni, akik „cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy akár a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon”.

A szavazás hétvégén zárult, addig közel 700 orvosra érkezett szavazat az ország minden tájáról. Bár a szakmai zsűri csak később fog dönteni, a közönségszavazás eredménye már megvan. Hogy a területi egyenetlenségeket valamennyire kiküszöböljék a szervezők, régiónként külön közölték a toplistákat.

A közönségszavazás egyértelmű nyertese a balassagyarmati kórház sebésze, Tandel Beáta lett, aki 3834 szavazatot kapott.

Tandel Beáta a Dr. Kenessey Albert Kórház sebész főorvosa 22 éve áll a balassagyarmati és nyugat-nógrádi betegek szolgálatában. Az orvosi pályát élethivatásaként folytató, mindig segítőkész és kedves doktornő Balassagyarmat felvidéki vonzáskörzetéből, Nagycsalomjáról származik – derül ki a nool.hu korábbi cikkéből.

Kisgyermek korától az orvosi pályára készült, 1996-ban a pozsonyi egyetemen szerzett általános orvosi diplomát. Régi gyerekkori álma vált valóra, amikor elkezdett dolgozni a gyarmati kórház sebészeti osztályán, ahol otthon érzi magát.

Úgy véli, hogy egy kisebb vidéki kórházban a beteg-orvos viszony sokkal közvetlenebb, szorosabb, mint a nagy intézményekben, márpedig az emberi kapcsolatok nagyon fontosak számára.

A doktornő rendkívül nyitott a sebészetben alkalmazott legújabb technikákra, fáradhatatlanul képezi magát, hogy elsajátítsa a legmodernebb sebészeti eljárásokat. Szívügyének tartja, hogy a gyarmati sebészeti osztály egyenletesen magas színvonalon teljesítsen, eredményes szakmai munkájával, betegközpontú szemléletével el is követ mindent az intézmény jó hírének öregbítéséért.

Néhány éve a folyamatos továbbképzéseknek köszönhetően sikerült a gyarmati sebészeten is elkezdeni – elsőként a megyében – a laparoszkópos sérvsebészetet, majd a laparoszkópos vastagbélsebészetet. Ezeken a területeken, Szrenka János osztályvezető főorvossal együttműködve, nagyon jó eredményeket érnek el.

Tandel Beátának a modern sebkezelésben elsajátított és Balassagyarmaton egyedül alkalmazott eredményei az országos szakmai körökben is figyelmet keltettek.

Kimagasló munkája hatására több felkérést kapott pesti klinikáktól, hogy dolgozzon náluk.

Balassagyarmat szeretete és palóc kötődése miatt a megtisztelő felkérést csak annyiban fogadta el, hogy havonta egy nap kamatoztatja tudományos ismereteit és gyakorlati tudását egy magánklinikán.

Azt vallja, hogy a vidéki embereknek is szükségük van jó szakemberekre.

A pozsonyi egyetem orvostanhallgatóit is megkereste a közelmúltban, felkérve őket, ha már külföldön tervezik az életüket, jöjjenek Magyarországra dolgozni a tanulmányaik befejeztével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!