bollywoodi rémálom

2017.11.20. 10:37

Vérdíjat tűztek ki a színésznő fejére

A történtek után a produkciót december 1-jétől játszották volna az indiai mozikban, ám a történtek után a forgalmazást elhalasztották.

Lefejezéssel fenyegették meg egy bollywoodi film női főszereplőjét és a rendezőt.

Százmillió rúpiás (400 millió forintos) vérdíjat ajánlott fel az indiai hindu nacionalista párt egy vezetője annak, aki lefejezi egy bemutatás előtt álló bollywoodi film női főszereplőjét és rendezőjét.

A Padmavati című történelmi dráma a Bháratija Dzsanata Párt Harijána állambeli vezetője, Szuradzs Pal Amu szerint tiszteletlenül kezeli egy hindu királynő és egy muzulmán uralkodó kapcsolatát.

A pártvezér ezért vasárnap vérdíjat tűzött ki Dipika Padukone színésznő és Szandzsaj Lila Bhanszali fejére. A produkciót december 1-jétől játszották volna az indiai mozikban, ám a történtek után a forgalmazást elhalasztották.

A Padmavati a 16. századi szúfi epikus költemény, a Padmavat nyomán készült. Az eposzban Rádzsput királynője inkább öngyilkosságba menekül, nehogy Delhi muzulmán szultánjának fogságába kerüljön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!