personal computer

2018.07.24. 18:00

Visszatért a legendás Commodore 64!

A C64 Mininek beépített billentyűzete, illetve külön csatlakoztatható joystickja van, és 64 előre telepített játék futhat rajta.

Európában már kapható, az Egyesült Államokban pedig október 9-én jelenik meg a Commodore 64 Mini – adta hírül a Venturabeat. A kultikus retro számítógép 50 százalékkal kisebb az eredeti gépnél. A C64 Mininek beépített billentyűzete, illetve külön csatlakoztatható joystickja van, és 64 előre telepített játék futhat rajta.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=66&v=zs2W_-R75Dk

A C64 Mini játékkínálatában olyan címek találhatók, mint a California Games, a Winter Games, az Impossible Mission II, a Boulder Dash, a Jumpman, a Pitstop II, a Speedball II: Brutal Deluxe, a Street Sports Baseball, a Summer Games II, a Temple of Apshai Trilogy, illetve a Uridium.

A platformnak két USB portja van, így egy extra joystick csatlakoztatásával több játékos módban is használható. Ha kedvünk tartja, külső billentyűzetet is köthetünk rá, és mikroszámítógépként is használhatjuk. Még a C64 BASIC programnyelvet is elérhetővé teszik, aki akarja, saját szoftvert is fejleszthet rajta.

Borítókép: Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!