Életmód

2010.02.05. 09:55

Hálából szeretkezzek a meleg barátnőmmel?

Szíve minden melegével szeret engem, segített, amikor bajban voltam, megvigasztalt, amikor szomorú voltam. Pontosan tudom, mivel hálálhatnám meg, pontosan tudom, mivel tehetném őt boldoggá. Mégsem vagyok biztos benne, jó volna-e, ha megtenném.

NANA.HU

Épp egy hónapja, hogy túl vagyok a váláson, a férjem két éven át cincálta az idegeimet, azt is elfelejtette, hogy ha lehetetlenné tesz engem, azzal a gyerekünket is ellehetetleníti. Semmi nem érdekelte, csak hogy bosszút álljon. Pedig nem volt miért, ő hagyott el, ő csalt meg fűvel-fával, és végül ő mondta ki, hogy az új nője, bizonyos Klári élete nagy szerelme és bárcsak őt vette volna el helyettem. Már folyton csak Klárikánál volt, ha mégis hazajött, csak részegen láttam, kötözködött, megalázó dolgokat mondott rám, úgy tönkrementem, hogy a házasságunk harmadik évére úgy néztem ki, mint egy hetvenéves mosónő, pedig akkor még csak huszonhat voltam.Huszonöt évesen szültem meg Julcsit, a mindenemet. A férjemnek ez se számított, volt, hogy akkor ütött meg, amikor épp a karomban volt a kicsi, csak mert meg mertem kérdezni, hová megy el éjjel tízkor. Tönkrementem testileg, lelkileg, éjjel-nappal sírtam, csak a gyerek tartott életben, hogy fel kell kelnem, meg kell etetnem, vigyáznom kell rá. Egy barátnőm sietett a segítségemre, nagyon hálás vagyok neki, ha ő nincs, talán most valamelyik pszichiátrián feküdnék, vagy a föld alatt.

Katit még az általános iskolából ismertem, olyan volt nekem, mint a testvérem. És bár nem találkoztunk túl gyakran, mindig pontosan akkor bukkant elő, amikor a legnagyobb szükségem volt rá, mintha megérezné. Feljött hozzám mindennap, amikor a férjem nem volt otthon, és képes volt órákig ordítani velem, hogy felrázzon. Befestette és levágta a hajamat, tejfölpakolást tett az arcomra, hozott új ruhát a sajátjából, hogy szép legyek, és kedvem legyen kilépni otthonról. Hagyta, hogy zokogjak a vállán, hagyta, hogy töviről hegyire kipanaszkodjam magam, majd egy nap azt mondta, öltözz, ügyvédhez megyünk. Én csak tettem, amit mond, szinte kómában. Az ügyvédnél mindent elmesélt helyettem és közölte, szeretném beadni a válókeresetet. Én meg csak nagyokat bólogattam, és tudtam, minden rendben lesz, most már biztonságban vagyok, Kati vigyáz rám.A válás persze nem volt olyan egyszerű, ahogy reméltem, a férjem az utolsó fillérig kiforgatott mindenből, még azzal is megzsarolt, hogy elveszi tőlem a gyereket arra való hivatkozással, hogy leszboszi kapcsolatom van egy L. Katalin nevű nővel.
Meghűlt bennem a vér.
- Miket beszélsz? Kati a gyerekkori barátnőm, hogy gondolhatsz rólunk olyat, hogy leszbikusok vagyunk, amikor évek óta veled élek?
Erre azt mondta röhögve, hogy amilyen frigid vagyok, ő mindig is sejtette, hogy a nőkhöz vonzódom.

Alig vártam, hogy dolgozni menjen, és Kati megérkezzen, hogy elmeséljem neki, miket hordott össze ez a dúvad. Akkoriban szinte mindennap találkoztunk, mert én otthon voltam a kicsivel, ő pedig ügyes vállalkozó, bőrtáskákat tervez és varrat, van vagy hat üzlete a városban, szabadon gazdálkodik az idejével.
Amikor elmondtam, mivel vádol minket a férjem, mintha meg se hallotta volna, csak bámult ki az ablakon. Fura volt, azt hittem, felháborodik majd vagy nevet, szóval hogy reagál valamit. De ő csak állt, meg se mozdult. Aztán hozzám fordult, a szemembe nézett és azt mondta.
- Komolyan mondod, hogy te soha nem gyanítottad?
- Mit? – kérdeztem, és nagyon rossz érzésem lett.
- Neked nem tűnt fel soha, hogy huszonhat évesen nincs családom, nincs gyerekem, és hogy még soha nem meséltem neked egyetlen pasimról sem?:

Úgy járt az agyam, mint a motolla, pörögtek az évek, hát tényleg, Katinak sose volt igazi hús-vér pasija, legfeljebb potenciális jelöltekről mesélt nevetgélve, akikkel végül sose sikerült összejönni, ezért vagy azért. Hogy lehet az, hogy észre sem vettem? Milyen önző vagyok, gondoltam, mindig csak a magam bajával vagyok elfoglalva.
De miért mondja ezt éppen most?
Ekkor egészen közel lépett hozzám, megsimogatta az arcom, a szeme tele volt könnyel.
- Nem kerülgetem tovább, megmondom őszintén, szerelmes vagyok beléd – mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!