Életmód

2010.09.18. 09:26

New York a magyar lányoké!

A magyar topmodellek természetes most sem hagyják ki az éppen zajló divatheteket.

NANA.HU

A divatszakma mindig egy lépéssel az aktuális szezon előtt jár, így lehet, hogy miközben mi még éppen mostanában kerestük elő téliesebb holmikat, addig az elmúlt héten New Yorkban már a 2011-es tavasz-nyári trendeket bemutató show-kkal indultak meg a nemzetközi divathetek.A divatvilágban most mindenki New Yorkra koncentrált, de az egy hónapig elhúzódó divatmustra már át is költözött Londonba, ahonnan újabb másfél hét múlva Milánó, végül pedig Párizs következik majd. A nagy rohamban a kifutón végiglejtő modellek óriási terhelésnek vannak kitéve, hiszen egy hónap alatt akár 40, de nem ritkán 70-80 show-n is szerepelnek. Meglehet, feladatuk igen egyszerűnek tűnik, de valójában korántsem csak arról van szó, hogy végig kell menniük csodálatos ruhákban a kifutókon. Egy-egy divatbemutatót válogatások, ruhapróbák és közvetlenül a show előtt egy gyakran hosszan elhúzódó sminkelés, esetleg próba is megelőz, ráadásul a legtöbb lány egy nap akár 3-4 bemutatón is részt vesz, amelyeket természetesen általában nem ugyanazokban az épületekben tartanak.

Talán éppen a divathetekkel járó állandó rohanás az egyik legnagyobb próbatétel a fiatal lányok számára, szerencsére azonban a magyar lányok remekül helytállnak a nemzetközi mezőnyben. Igaz, a legnagyobb sztárnak számító Mihalik Enikő, aki manapság a világ 9. legkeresettebb modellje, New Yorkban kissé lazított a feszes tempón, hiszen összesen egy divatbemutatón szerepelt, igaz az a kitüntetés érte, hogy ezen a Nicole Miller show-n ő volt az első modell a kifutón, ami mindig nagy megtiszteltetést jelent. A békéscsabai lány a munka helyett egyelőre inkább élvezte, hogy őt már a befutott modellek közé sorolják és több divatbemutatón is felbukkant, azonban nem a kifutón, hanem a közönség soraiban.

Ellentétben Mihalik Enikővel Srej Zsófi, a fiatal hatvani születésű modell nagyon szorgalmasan dolgozott, minden magyar lánynál többször, összesen 15 alkalommal vonult New Yorkban a kifutóra. A tehetséges, és természetesen gyönyörű Zsófinak éppen a divathetek kezdete előtt látott napvilágot legújabb reklámkampánya. A magyar modell nem kisebb márka, mint a divat aktuális fenegyerekének, Marc Jacobs cégének, Daisy névre keresztelt parfümének egyik arca lett. Srej Zsófi ugyan már több szezonban is szerepelt a nemzetközi divatheteken, de talán most van a legjobb formában. Mostanára jó néhány barátnője van a modellek között és egyre felszabadultabb, ami nemcsak a kifutókon, de a backstage-ben is jól látszik.

Az idén tavasszal Milánót és Párizst is meghódító Palvin Barbara eddig 7 bemutatón szerepelt. A babaarcú modell a divatmagazinok első számú kedvence volt a nyáron és várhatóan ősszel tovább folytatja majd diadalútját. Alkatánál fogva az ő igazi terepe Milánó és Párizs lehet majd, mindenesetre a nagy tekintélyű Vogue magazin rendezvényén Barbi olyan sztárokkal találkozott, mint például Gisele Bündchen.

Két új reménység is felbukkant a New York-i kifutókon, a 17 éves Szepesi Melinda tavasszal már egy divatbemutatón szerepelt, most azonban 5 show-n is ott volt a kifutón, a vele egyidős Szabó Reny most debütált a nemzetközi divatheteken, de máris 2 bemutatón kapott lehetőséget. A magyar modelleket feltehetően a következő három városban is megcsodálhatják majd a divatőrültek, sőt úgy tűnik, Londonban már Fórizs Adina is csatlakozik a csapathoz!

Palvin Barbara blogja a divathetekről a GLAMOUR Online oldalán! >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!