Életmód

2010.10.06. 11:22

Hogyan lehetsz pozitív a gödör alján?

Amikor az ember épp depresszió-közeli állapotban bénázik, a legkevésbé azt szeretné hallani, hogy legyen pozitív. Mintha az olyan egyszerű lenne… Ám van egy módszer, amivel azonnal jobb kedvre deríthetjük magunkat.

NANA.HU

Érezted már, hogy napok, hetek telnek úgy el, hogy visszagondolva csak egy nagy, elmosódott foltot látsz? Mik voltak az emlékezetes pillanatok? Mik voltak azok a dolgok – akár nagyok, akár kicsik -, amikre azt mondod: „igen, ezért érdemes élni”?



Ha nem jut eszedbe semmi, ne csüggedj, a legtöbb ember így van ezzel. Pedig ha hiszed, ha nem, az életed semmivel nem szürkébb, mint másoké – épp csak nem veszed észre a színeket benne.

Mikor álltál meg utoljára, hogy befogadd egy apróságnak (vagy akár egy nagy dolognak) a szépségét? Például amikor valaki megölel… Amikor a lemenő naptól elképesztő narancsos-lilás lesz az ég… amikor a gyereked elsírja magát és hozzád szalad, mert tudja, hogy nálad biztonságban van… amikor rád mosolyognak a buszon… ahogy a levelek hullnak a fáról… ahogy belapátolják a vacsorát, amit főztél… gondold csak végig: ezek mind csodával teli pillanatok. Akkora értéket kapnak az életedben, amekkorát megérdemelnek?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!