Életmód

2010.10.23. 09:23

Kemény a budapesti éjszaka

Szépek, fiatalok, és mindhárman olyan szakmát választottak, ami edzett férfiakat is próbára tesz.

NANA.HU

Fanta Szilvia, 30 éves, krupié

„Hajnali egy-két óra körül jön a holtpont, és te közben tudod, hogy reggel hétig itt kell állnod. Kedvesen, szépen, mosolyogva. Ráadásul nagyon kell figyelni. Itt pénzről van szó. És az emberek elvárják, hogy odafigyelj a pénzükre. Nem szabad hibázni.”Tizennyolc éves voltam, amikor megismerkedtem egy fiúval, aki krupié volt. Akkor még fogalmam sem volt arról, mit jelent ez valójában, csak azt tudtam, hogy bűvölet veszi körül ezt a világot. Amikor kimondta a szót, hogy kaszinó, teljesen elvarázsolt. És az éjszaka… Hogy nem kell éjfélre hazamenni… Ez most viccesen hangzik, de én akkor még szinte kislány voltam. Jelentkeztem egy tanfolyamra. Rulettet tanultunk, Black Jack-et, pókert és francia rulettet, de ezek csak az alapok. A kaszinóban a játék nem abból áll, hogy felrakják a zsetonokat, kijön a nyerő szám, letakarítom az asztalt: vezetni kell a játékot. Jön egy vérbeli játékos, kis szériát kér, és bedob, mondjuk, tízezer forintot. Ilyenkor tudni kell, hogy a kis széria hatdarabos játék, meg kell kérdezni, hogy ezer forinttal vagy ezerötszázzal kéri, és a maradékot hova tegyük. De ez csak egy példa.

Amikor én elkezdtem a szakmát, ez még kuriózum volt. Nem csak az, hogy nő vagyok – hisz akkor már voltak női krupiék –, hanem maga a tény, hogy kaszinóban dolgozhatok. Az első krupiégenerációt – 20-25 évvel ezelőtt – igazi mítosz lengi körül. Az még az a korszak volt, amikor egyetlenegy kaszinó volt Magyarországon, ráadásul magyar vendégek nem is nagyon mehettek be oda. Kevesen voltak, rengeteget kerestek. Amikor fél Magyarország pár ezer forintos fizetésből tengette az életét, az ő zsebükben már akkor százezrek lapultak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!