Életmód

2010.11.23. 09:30

Nem akarok kapcsolatot, előbb rendbe rakom az életem...

Ismerős a gondolat? Akár te érzel így, akár mástól hallottál ilyesmit, érdemes megnézni, vajon mennyire célravezető ez az elképzelés.

BAMA

Van az úgy, hogy azt érezzük, most nem „fér bele” az életünkbe egy párkapcsolat. Ez legalább olyan vicces, mintha azt mondanánk, hogy nem fér bele egy munkahely, vagy nem férnek bele a barátok, vagy esetleg a táplálkozás. A párkapcsolat alapvető része az életünknek. Természetes, hogy vágyunk rá, és az is, hogy szeretnénk a lehető legjobbat belőle. De mi van akkor, ha úgy érezzük, jelenleg nem vagyunk alkalmasak rá?

1. Amikor a kudarcba fulladt próbálkozások miatt akarsz szünetet

Nincs azzal semmi baj, ha az ember egy ideig másra koncentrál, mint a pártalálásra. Ám ha úgy érzed, jobbnak, szebbnek, másmilyennek kell lenned, mint amilyen vagy, ahhoz, hogy megtaláld a másik feled, akkor baj van.

Nagyon valószínű, hogy nem a megfelelő emberekkel hozott össze a sors, te pedig elhittél nekik mindent feltétel nélkül. Az emberek nagyon kritikusak tudnak lenni, különösen azok, akik nem teljesen tisztességesek, nem eléggé nyitott szívűek. Könnyű nekik elmondani, hogy veled mi minden baj van – de ők tényleg olyan tökéletesek?

Talán a legjobb, ha pusztán azt a képességed csiszolod, hogy meglásd, ki való hozzád, és ki nem. Ha eddig hárman mondták, hogy túl hisztis vagy, vagy hogy tarthatnál kicsit nagyobb rendet, akkor lehet, hogy ez igaz is. Ám ezekben a dolgokban fejlődni nem hosszú ideig tartó önvizsgálat kérdése, hanem egy döntésé: holnaptól máshogy csinálod.

Ám azt ne hagyd, hogy a személyiséged, a céljaid, vagy a számodra fontos dolgokat leértékeljék. Különleges vagy, és sokan hálát adnának a sorsnak, ha te lennél a párjuk. Neked pedig csak egy kell közülük…

2. Amikor úgy érzed, nem tudod a maximumot nyújtani magadból

Az egyik legbénább dolog – különösen férfiak sajátja -, amikor azért nem kezdünk párkapcsolatba valakivel, mert épp nem úgy állnak a dolgaink, ahogy szeretnénk. Mert hirtelen beütött valami anyagi krach, mert valami váratlanul jött egészségügyi problémával nézünk szembe, vagy mert annyira felemészt a munka, hogy pont semmire nincs időnk, nem hogy randizgatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!