Szépség tippek

2019.11.05. 07:56

10 egyszerű, gyors hajfurfang a tökéletes frizuráért

Hideg időben macerás gyakran mosni és szárítani a hosszú hajat, ráadásul a közeledő sapkaszezonban hamar lelapul, nehéz vele mit kezdeni. Adunk néhány tippet, hogy kis ráfordítással is jól nézzen ki!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Tinatin

Vannak, akik naponta mosnak hajat, mások, főként a fiatalok fejfedőt, kendőt hordanak, és akadnak olyanok, akik hetente kétszer járnak fodrászhoz, hogy tökéletes legyen a frizurájuk. Ám van ezeknél egyszerűbb, és olcsóbb megoldás is írja a Fanny magazin alapján a Vasárnap Reggel legutóbbi száma.

1. Részletekben könnyebb

Ha a frizura lapos, tartás nélkül lógnak a tincsek, akkor elsősorban a hajmosás és a szárítás segíthet. Ahelyett, hogy naponta megmosná az egész haját, frissítse fel csak a frufruját, vagy egy megnedvesített kefével fésülje át a fejtetőn a frizuráját, és csupán ezt a részt szárítsa át, körkefével megemelve a tincseit!

2. Lófarok sok gumival

Tartás nélküli frizuráját legszívesebben lófarokba fogja? Vigyen bele egy kis játékosságot! Válasszon ki színes hajgumikat – akár mindegyik lehet más árnyalatú –, és 6-7 centiméterenként gumizza össze velük a lófarkat! Végül lazítsa meg, szálkásítsa a gumik között a tincseket, hogy igazán divatos legyen a hajviselete.

3. Bevált praktika

A tupírozás régi, bevált módszer a haj volumenének növelésére. Ehhez a felső réteget hajtsa előre, és csakis az alsó szálakat tolja vissza a töveknél tupírfésűvel. Fújjon rá lakkot, majd hajtsa vissza rá a sima, felső réteget, és igazítsa el, mielőtt lakkal azt is rögzítené!

4. Gyors száradás

A mikroszálas törölközők különösen hatékonyan szívják fel a vizet, a bőrről és a hajról egyaránt, ezért használatukkal időt spórol, hiszen kevesebb időt vesz igénybe a szárítás.

5. Irányváltás

Ha mindig azonos oldalon, helyen választja el a haját, bizonyos idő elteltével már magától beáll ebbe az irányba hajmosás után is. Egyszerűen helyezze át a választékot a másik oldalra! Amellett, hogy új külső a jutalma, a frizurája is sokkal lendületesebb, levegősebb lesz.

6. Fordított sorrend

Többször is kényeztetné tincseit tápláló hajkúrával, balzsamokkal, ám egyszerűen nincs ideje a hosszas procedúrára? Próbáljon ki egy profi trükköt: vigye fel száraz tincseire a kozmetikumot, és tekerjen a fejére folpakot. A hatóidő leteltéig nyugodtan foglalkozzon másvalamivel, majd jöhet a hajmosás, melynek során alaposan távolítsa el a pakolást.

7. Pikk-pakk kész

A hullámos haj gyönyörű, ám akár csavarókat, akár hajsütővasat használ, sok időt vesz igénybe az elkészítése. Fonja inkább össze egyetlenegy nagy copfba a haját, és menjen rajta többször végig a hajvasalóval. Hagyja a haját kihűlni, majd bontsa ki a copfot, kicsit lazítsa meg a tincseket az ujjaival, és élvezze a hullámokat!

8. Éjszakai frissítő

Gyorsan szeretné felfrissíteni a frizuráját? Ehhez nincs is jobb találmány a szárazsamponnál! Próbálja ki azt a módszert, hogy este fújja a hajtövére a kozmetikumot, egész éjszakán át hagyja hatni, majd reggel egyszerűen átkeféli a frissen mosottnak tűnő tincseket. Fontos: ha a száraz sampon helyett a normál hajmosást választja, soha ne feküdjön le vizes hajjal. Ez ugyanis nem tesz jót a haj szerkezetének, hiszen a víz hatására megváltozik a hajszálak molekulaszerkezete, és az éjszakai forgolódások miatt károsodik a haj, töredezett lesz, illetve a gombák, atkák is gyorsabban szaporodnak a vizes, páradús közegben.

9. Kényeztető szárítás

Ősszel és télen a hajszárítás nélkülözhetetlen. Az ionizáló készülékek kíméletesen és gyorsan, akár feleannyi idő alatt szárítanak. A negatív ionokat tartalmazó levegő segít fenntartani a haj ideális nedvességtartalmát, az ilyen hajszárító használata után fényesebbek, lágyabbak lesznek a tincsek, és nem töltődnek fel elektrosztatikusan.

10. Konty egyszerűen

Napközbeni vagy esti programra is nagyszerű hajviselet a konty, a megfelelő kellékkel pedig szupergyorsan elkészíthető. Gumizza lófarokba a haját a tarkóján vagy a fejtetőn, majd az egyenes pántra tekerje fel a hajvégtől a lófarkat úgy, hogy az a gumi fölé kerüljön. Végül hajtsa össze a pánt végeit a gumi alatt, és ossza el a haját körben úgy, hogy az eltakarja a kelléket.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!