Hétvégi program

2018.07.04. 09:00

Vadászgép-szimulátorral és tankbemutatóval várja látogatóit a RepTár

Emellett drónreptetést, kutyás bemutatót és lézerharcot is láthatnak azok, akik ellátogatnak szombaton a szolnoki RepTár Piknikre.

Szolnok, 2016. szeptember 1. Ejtõernyõs bemutató a szolnoki RepTár Interaktív Repülõmúzeum avatásán 2016. szeptember 1-jén. Mögötte Szalay Ferenc polgármester. A 2,7 milliárd forintból épült kiállítóhely 60 ezer négyzetméteren 218 mûtárgyat, köztük mintegy 40 repülõeszközt vonultat fel. MTI Fotó: Bugány János

Az interaktív szolnoki repülőmúzeum meglévő élményelemei – a 4D mozi, a MiG-29 szimulátor, a Jak-52, a MiG-21 pilótapont – mellett a Pikniken kipróbálható lesz például egy Mi-24, Mi-8P és egy MiG-21-es pilótafülke is a RepTár Szolnok Nonprofit Kft. közleménye szerint. Ezenkívül lesz kutyás bemutató, drónreptetés, RC tank-bemutató és a bátrabb látogatók akár több tíz méter magasba is emelkedhetnek a darumadárral.

A szolnoki RepTár Interaktív Repülőmúzeum 60 ezer négyzetméteren 218 műtárgyat, köztük mintegy 40 repülőeszközt vonultat fel
MTI Fotó: Bugány János

Sokak kedvenc számítógépes játéka, az Angry Birds a háromdimenziós valóságban is megelevenedik a nap folyamán. A PlayIT képviselőivel közösen szervezett játékzóna ugyancsak különleges élményt nyújt a látogatóknak.

A Katonai Emlékpark Pákozd munkatársainak jóvoltából Raptor lézerharcban, kézigránátdobó gyakorlaton, alaki kiképzésen és egy huszárságtörténeti vetélkedőn is részt vehetnek kicsik és nagyok egyaránt.

A Cápeti névre keresztelt MiG-21-es vadászgép a kiállításon
MTI Fotó: Bugány János

A Vagon színpadon a Három bajusz gazdát keres címmel egyedi interaktív műsor, illetve a Puszirablók című könyv alapján játékos, dramatizált előadás színesíti a programot. Dolák-Saly Róbert Családi gumiszoba című műsorával lép majd fel.

Borítóképünkön ejtőernyős bemutató a szolnoki RepTár Interaktív Repülőmúzeumban.

MTI Fotó: Bugány János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!