Vigyázzunk a vonalainkra!

2018.12.22. 19:30

Így úszhatja meg plusz kilók nélkül az ünnepeket

Bár a karácsony sosem a diétáról szól, érdemes megfogadni néhány praktikus tippet annak érdekében, hogy december végén is be tudjuk gombolni a nadrágunkat.

A Mindmegette cikkében összegyűjtött nyolc apró, könnyen betartható „miniszabályt”, melyek követésével elkerülhetjük a karácsony környékén olyan könnyen felszaladó zsírpárnák kialakulását.

1. A lista csodákra képes

Ne maradjon el a menütervezés és bevásárlólista készítése! Ha impulzusok alapján vásárolunk, hajlamosak vagyunk olyan finomságok csábításának is engedni, amikre egyébként nincs szükségünk.

2. Éhesen ne!

Soha ne induljon el éhesen az ajándékbeszerző körútra! Egyen egy finom szendvicset, és vigyen magával egy müzliszeletet.

3. A főétkezések között

A szaloncukor vagy a mézeskalács helyett jó választás a gyümölcstea, a gyümölcslé, vagy az aszalt gyümölccsel ízesített natúr joghurt.

4. A fűszerek erejével

Használjunk sok zöld fűszert: ezek egészségesek, finomak, és jó hatással vannak a gyomorra.

5. Panírozás helyett

A rántott hús és hal sok családnál alapszereplője az ünnepi menünek. Ha vigyázni szeretnénk a vonalainkra, panírozás helyett inkább grillezzünk vagy pároljunk!

6. Köretkérdés

A sült krumpli és a vajas-krémes burgonyapüré helyett a párolt zöldségköretre voksoljunk: zöldbab, kelbimbó, brokkoli, vajbab, karfiol – rengeteg finom zöldség közül választhatunk, de a legjobb és legünnepibb mind közül a párolt almás vörös káposzta.

7. Édes percek

A desszertek terén is sok finomság közül válogathatnak a fogyókúrázók! Itt van például a sült alma vagy körte pirított dióval, zsírszegény túróból és joghurtból kevert, mézzel, citromhéjjal ízesített túrókrémmel, vagy a zabpelyhes süti édesítőszerrel készítve, citromhéjjal, fahéjjal, vanília aromával ízesítve.

8. Inni, inni, inni!

Karácsonykor se feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű víz beviteléről!

Minden étkezés előtt 20 perccel érdemes legurítani egy nagy pohár vizet, illetve a fogások mellé a cukros-szénsavas üdítők helyett inkább ásványvízzel hígított gyümölcslevet vagy illatos gyümölcsteát kortyolgassunk.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!