recept

2019.02.07. 13:56

Sütés nélkül is elkápráztathatjuk a vacsoravendégeket

Ha összedobjuk a következő finomságot, biztosan nem lesz hiányérzetük.

Forrás: Shutterstock

A hétvégi menü megfőzése vagy egy családi ünnepség előkészületei közben jól jön, ha nem kell egymás után sós és édes ételeket sütni. Nem is beszélve a hatékony időbeosztásról: amíg a főétel sül/fő, elkészül a desszert, aminek az alapjához biztosan talál otthon hozzávalót – írja a Vasárnap Reggel.

1. Készülhet például kekszből

A semleges ízű omlós vagy vajas kekszekből kiváló tortamorzsa lesz. Ízesítheti fűszerekkel (fahéjjal, vaníliával), likőrrel, darált olajos magvakkal. Csokis változatából intenzív ízű, sötét színű tortalap készülhet, amely ideális a fanyar ízű gyümölcsös (áfonya, szeder) krémekhez.

2. Vagy mézeskalácsból

Olvasztott csokoládéval összeállítva igazán különleges, fűszeres tortaalapot kaphatunk. Vaníliás, tejszínes, karamellás vagy diós krémmel egyszerűen isteni!

3. Gabonapehelyből is remek lesz

Még ropogósabb – és különleges is – lesz, ha vaj helyett olvasztott csokival keveri össze a gabonapelyhet. A natúr mellett választhatja a cukormázas vagy a mézes-mandulás változatot is.

Így készül

Egy 26 cm-es, kapcsos tortaformához kb. 200 g morzsa szükséges. Az alapanyagot rakja nejlonzacskóba, sodrófával törje finomra. Olvasszon meg kb. 100 g vajat vagy csokit, és amikor langyosra hűlt, dolgozza össze a morzsával. A masszát nyomkodja a vajjal kikent formába, és tegye 30 percre a hűtőbe, mielőtt rásimítja a krémet.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!