3D-s animáció

2020.06.05. 16:28

Hamarosan időutazáson is részt vehet, aki Szegedre látogat

A Móra Ferenc Múzeum tetején megépülő kilátó érdekessége egy kronoszkóp lesz, melynek segítségével az 1870-es évekbe utazhatunk vissza.

Szeged, 2018. március 21. A Kálvin tér részlete a Református Egyházközösség templomával (b) és az 1896-ban Láng Adolf és Steinhardt Antal bécsi építészek tervei alapján készült Anna fürdő (korábban Gőzfürdő) műemlék épületének részletével (j). MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

Kilátót alakítanak ki a Móra Ferenc Múzeum épületének tetején, a látogatók azonban nemcsak a mai Szeged szépségeiben gyönyörködhetnek, hanem egy kronoszkóp segítségével az 1870-es évek városát is megismerhetik – közölte a közgyűjtemény sajtóreferense az MTI-vel.

Hegedűs Anita közölte, a Kultúrpalota felújítása során kialakított kilátóból rálátni majd a Tiszára, a Móra-parkra és a szegedi belvárosra. A kilátó különlegessége egy kronoszkóp lesz: a fejlesztés alatt álló eszközbe belenézve egy három dimenziós animációt látni majd, mely az egykori belvárost szemlélteti.

A különleges animációban feltűnnek olyan épületek, építmények, melyek ma már nem láthatóak. Megjelenik majd a szegedi vár, az egykori halpiac, a Belvárosi híd helyén állt hajóhíd és az egykori vasúti híd is. A távolban látható lesz a Szent Demeter templom, mely helyére a dómot emelték, vagy a Schaffer-ház, mely a mai Égő Arany emeletes ház helyén állt.

A Móra-múzeum felújítása után bárki felsétálhat majd a kilátóba és felfedezheti az 1870-es évek nyüzsgő szegedi belvárosát, melyet eddig csak fotókon keresztül ismerhettek meg az érdeklődők – tudatta a muzeológus.

Borítókép: A Kálvin tér részlete a Református Egyházközösség templomával és az 1896-ban Láng Adolf és Steinhardt Antal bécsi építészek tervei alapján készült Anna fürdő (korábban Gőzfürdő) műemlék épületének részletével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!