Ez folyik Amerikában...

2020.11.07. 10:32

Alex Newman: a civilizáció öngyilkosságát jelenti a gyermekek agymosása

A civilizáció öngyilkosságával egyenlő az, ha a gyerekeknek azt tanítják az iskolában, hogy az országuk és a történelmük is szörnyű. Pedig ez folyik az amerikai iskolákban, a trend pedig már elérkezett Európába is. Ironikus, hogy a nagy cégek, mint például az Amazon és a Facebook, és a nagy kapitalisták támogatják a kommunista forradalmárokat. Az összefüggésekről Alex Newman beszélt a V4NA hírügynökségnek.

People protest during the March In Memory of George Floyd. Krakow, Poland on June 7, 2020. George Floyd, a 46-year-old African American man, died on 25 May in Minneapolis while he was being restrained by the police. Video footage of the incident showed an officer kneeling on Floyd’s neck as he gasped for breath. In response to the death demonstrations broke out across the US and other countries. (Photo by Beata Zawrzel/NurPhoto)

Forrás: NurPhoto / AFP

Fotó: Beata Zawrzel

Alex Newman író, újságíró, a Liberty Sentinel Media vezetője számos neves lapnak írt és ír ma is, köztük a The Epoch Timesnak és a The New Americannek is.

A V4NA hírügynökségnek adott interjúban elmondta, hogy a liberális ideológia begyűrűzése az oktatásba nem új jelenség, csupán az utóbbi időben kiélesedő probléma. Ő maga már évek óta tanulmányozza az Egyesült Államok oktatási rendszerét, amelyről könyvet is írt Az oktatók bűnei – Hogyan használják az utópisták az állami iskolákat arra, hogy tönkretegyék Amerika gyermekeit? (Crimes of the Educators: How Utopians Are Using Government Schools to Destroy America's Children) címmel, ami már önmagában sokat sejtet.

Yay! Crimes of the Educators is finally available as an audio book, so all the people who can't read can finally learn WHY they can't read. https://t.co/QjpJHYmECF

Newman szerint a probléma rendszerszintű. A cél pedig egyértelmű a gyerekek oktatásában: aláásni a kereszténységet és a keresztény kultúrát, és elfordítani az embereket Istentől és a családtól. Nem maradhat meg az individualizmus sem, helyette sokkal inkább egy kollektív modellt vizionálnak, derül ki az újságíró szavaiból.

A civilizáció öngyilkosságát jelenti, ha a gyerekeknek azt tanítják, hogy az országuk, a kultúrájuk és az örökségük szörnyű, az államalapítók pedig bűnözők és „népirtó szörnyetegek” voltak – jelentette ki Alex Newman. Erről egyébként Donald Trump amerikai elnök is beszélt július 4-én Mount Rushmore-nál.

Tulajdonképpen a nemzetet akarják szándékosan aláásni ezekkel a próbálkozásokkal az Egyesült Államokban, amelyeknek része az is, hogy a gyerekeknek nem tanítanak már történelmet, mondta el Alex Newman a V4NA-nak. A másik elem a történelem átírása azzal a narratívával, hogy a kommunizmus előtt minden rossz volt, utána viszont minden jó lett, mutatott rá.

A gyerekek agymosása pedig nem új keletű, tulajdonképpen már generációk mentek át ezen.

Éppen „egy lassú lefolyású kommunista forradalom” zajlik az Egyesült Államokban Alex Newman szerint,

aki hozzáteszi: ez nem történhetne meg, ha nem nevelik bele ezeket az ideológiákat a gyerekekbe.

Az iskolákban butítják a fiatalokat és propagandát tanítanak, mindezt annak érdekében teszik, hogy végül egy új totalitárius rendet hozzanak létre. A gyerekeket valójában már annyira lebutította a rendszer, hogy nem képesek felismerni a logikus érvelést sem. Alex Newman szerint ez ráadásul még csak a kezdet, ennél a helyzet csak rosszabb lesz.

It might be time to abandon schools which no longer care about education. https://t.co/ROrLOvdIyH

A V4NA kérdezte az írót arról is, hogy milyen különbségeket lát az amerikai és az európai oktatási rendszerek között.

Alex Newman ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy Európában még nem annyira szörnyű a helyzet az oktatás terén, mint Amerikában. Elmondása szerint Európában legalább megtanítják olvasni a gyerekeket – Amerikában nem tudnak rendesen olvasni az emberek.

Alex Newman amerikai író, újságíró szerint marxista agymosáson esik át a tengerentúli ifjúság
Fotó: Alex Newman Facebook-oldala

Az oktatási rendszereket viszont igyekeznek összehangolni, ami az újságíró szerint nem jó irány. Közben pedig romlik az oktatás minősége és egyre extrémebb méreteket ölt a gyerekek agymosása, mutatott rá.

A keresztény iskolákról is megkérdezték Alex Newman véleményét, hogy ezek az intézmények vajon ellen tudnak-e állni a különböző ideológiáknak. Newman erről úgy vélekedett, hogy a mainstream elit nem fogadja el azt, ha egy iskolában keresztény értékrendet akarnak tanítani. Mivel pedig sok esetben a keresztény vallású iskolák is az államtól kapják a pénzt, az állam beleszólhat, hogy mit tanítsanak. Ekkor pedig könnyen előírhatják például egy keresztény iskolának is, hogy tanítson a genderideológiáról, különben bezárják – ilyen szabályozásokra van példa Svédországban, mondta el Newman. Egy valami biztos Alex Newman szerint:

nagy kihívás lesz a keresztény iskolák függetlenségéért való harc.

Napjaink egyik érdekes kérdése, hogy a rasszizmus témája miért éppen most került reflektorfénybe a nyugati világban. Alex Newman szerint ez is a kommunista taktikának tudható be. Valójában nem a rasszizmus vagy a rendőri túlkapások miatt aggódnak az emberek, ez csak koholmány. Newman szavait annak a kommunista szlogennek a népszerűségével támasztotta alá, amely szerint „az ügy mindig a forradalom” (the issue is never the issue, the issue is always the revolution). A rasszizmus tehát valójában kitalált probléma, amelyet annak érdekében hangoztatnak, hogy tönkretegyék a nemzetet.

Remember friends, the issue is never the issue, the issue is always the revolution.

It was not about " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#MeToo, for instance, it was about the revolution.

It is not about black lives, it is about the revolution.

— Austin Ruse / GA, NC, PA, AZ for the win. (@austinruse) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">June 6, 2020

Eddig a legtöbb amerikai nem tartotta Amerikát rasszista társadalomnak – mutatott rá Newman. A gyerekek nevelése és a médiából sugárzó propaganda azonban oda vezetett, hogy ez a téma került a figyelem középpontjába.

A kísérlet az amerikai emberek faji hovatartozáson alapuló megosztására pedig nem is új jelenség, ez már az előző évszázadban is megtörtént, mondta el a V4NA-nak az újságíró. Felidézte Manning Johnson esetét, akinek Newman elmondása szerint kommunistaként az volt a dolga, hogy „polgárháború kirobbantása érdekében felhergelje a fekete bőrű embereket a fehér emberek és Amerika ellen”.

Jelenleg mindenre ráaggatták a rasszista jelzőt, ami meghatározza Amerikát, jelentette ki Alex Newman. Ide tartoznak például az ország alapítóatyái és az alkotmány, de már olyan dolgok is rasszistának számítanak, mint például a matematika vagy a tej.

Az amerikai iskolákban pedig újabb veszély leselkedik a gyerekekre, az 1619 Project. Ezt a New York Times neve fémjelzi, egyik megalkotója pedig Nikole Hannah-Jones. Szerinte a rasszizmus és a fehér felsőbbrendűség már benne van Amerika DNS-ében, ezzel a problémával tehát nem lehet semmit sem kezdeni. Az 1619 projekt üzenete pedig az, hogy „Amerikával kapcsolatban minden rasszista, ezért le kell rombolni”, mutatott rá Newman. Hozzátette, hogy hasonló sorsot szánnak ezek az emberek a kereszténységnek is, amit szintén rasszistának bélyegeztek már, sőt, a Jézus-szobrok szerintük ugyancsak a fehér felsőbbrendűség jelképei.

A cél végeredményben az, hogy mindennek mennie kell, és új társadalmat kell felépíteni, ahol mindenki egyenlő. Alex Newman szerint ez tulajdonképpen már zajlik. És bár sokak szerint ez nevetséges jelenség, azok a fiatalok nem gondolják így, akik csak azt tanulták, hogy minden rasszista, és nincs is viszonyítási alapjuk. Így sikerül végül aláásni az amerikai hazafiságot, és szépen lassan elhozni a forradalmat – amely már évek óta kilátásban van.

Hogy meddig fog még tartani a BLM mozgalom és a vele járó erőszak, azt nem lehet megjósolni. Alex Newman szerint „ha csak nem történik valami komoly lépés a megállítására, akkor tovább fognak gyorsulni az események”. Ráadásul egyre több fiatalt vonnak be a mozgalomba, ami miatt 20 év múlva már akár ez lehet a mainstream, figyelmeztet az újságíró.

Report: Seattle School Teaches Students To Call Rioters 'Freedom Fighters,' Encourages Kids To Bail Them Out – We need " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#Trumps1776Project #VoteTrump2020ToSaveOurHistory #KAG for our children #RiotersAreNotFreedomFighters https://t.co/LVvGxiE8aV

Az pedig nem is titok, hogy rengeteg pénz van a BLM mögött – köztük például Soros György pénze, mutatott rá Alex Newman. Arra is felhívta a figyelmet, hogy

milyen ironikus, hogy a nagy cégek – mint például az Amazon és a Facebook – és a nagy kapitalisták támogatják a kommunista forradalmárokat.

Emlékezetes, hogy a BLM alapítói büszkén hirdették magukról: ők kiképzett marxisták.

Donald Trump pedig hiába próbál változtatni a narratíván, nagyon sok támadás éri a média és a közösségi média részéről. Így, ha csak nincs valami nagy változás, amely révén ráébrednének az amerikaiak, hogy mi is történik, nem valószínű, hogy egyhamar véget érnek a tüntetések, mondta el Newman.

Borítókép: BLM-tüntetők a lengyelországi Krakkó utcáin 2020 júliusában. Alex Newman szerint nem csak Amerikát fenyegeti az abszurd ideológia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!