Járvány

2021.02.23. 15:00

A magyarok intenzíven tervezik utazásaikat

Áprilisra 518 ezer vendégéjszakányi foglalás szerepel a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatbázisában, és a foglalások száma napról napra nő – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kedden

Pilisborosjenõ, 2020. augusztus 22. Természetjáró turista pihen a Kis-Kevély-hegy dolomit szikláin. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTI / MTVA / Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

A közleményben felidézték: tavaly áprilisban összesen 304 ezer vendégéjszakát töltöttek el a vendégek a magyarországi szálláshelyeken.

Májusra eddig 625 ezer vendégéjszakát jegyeznek az NTAK-nál, ez 11 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben a hónapban.

Az MTÜ szerint az utazási kedv élénkítéséhez nagyban hozzájárul, hogy a SZÉP-kártyákra tavaly közel 20 százalékkal többet, csaknem 300 milliárd forintot utaltak a munkaadók a kedvezményeknek köszönhetően.

A tavalyi trendeket figyelembe véve az ügynökség szerint jól látható, hogy

felértékelődött a belföldi turizmus, a vendégek biztonságosabbnak érzik a magyarországi úti célokat.

A szálláshelyek, a vendéglátóhelyek, a fürdők és a turisztikai attrakciók készen állnak a járványügyi előírásoknak megfelelő nyitásra, az MTÜ Covid-19 kézikönyve is a támogatja a szolgáltatókat – hívták fel a figyelmet utalva arra, hogy a nyitás az átoltottság függvénye.

Borítókép: természetjáró turista pihen a Kis-Kevély-hegy dolomit szikláin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!